Translate

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πέσαμε στη «μαύρη τρύπα»…

Ανακοίνωσε λοιπόν η κυβέρνηση τα επαχθή μέτρα που επέβαλλαν οι διεθνείς «προστάτες» μας, ακυρώνοντας στην πράξη πλέον κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είναι «μεγάλες θυσίες ή καταστροφή». Μόνο που οι μεγάλες θυσίες δεν εγγυώνται παράλληλα την αποφυγή της καταστροφής, δεδομένου ότι τα δάνεια που θα μας χορηγήσουν τα «κοράκια» του ΔΝΤ και της Ε.Ε. με τους δικούς τους όρους, τους οποίους αποδεχθήκαμε θέλοντας και μη, είναι για την αποπληρωμή τόκων παλιότερων δανείων.

Αν δεν υπάρξει ριζικός ανασχεδιασμός του κρατικού μηχανισμού, τα έσοδα που θα προκύψουν από το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων εκατομμυρίων Ελλήνων, δε θα είναι παρά μια ανούσια σπονδή στον Καιάδα της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης.

Η μεγάλη μάζα των Ελλήνων παρακολουθεί εμβρόντητη τις εξελίξεις και τρομοκρατημένη από τα κύμβαλα της καταστροφής κλείνεται στο σπίτι της. Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι πότε θα ξεσπάσει η βουβή οργή της πλειοψηφίας. Μέχρι τώρα, βλέπαμε τους «άλλους» να υποφέρουν, να υφίστανται κάθε λογής πίεση. Τώρα, «εμείς», η πάλαι ποτέ μεσαία τάξη, αντικρίζουμε κατάματα την περικοπή των μισθών, στην πιο ανεξέλεγκτη «ελεύθερη» αγορά της Ευρώπης, όπου τα είδη πρώτης ανάγκης είναι πολλές φορές ακριβότερα από ό,τι στη Γερμανία ή τη Γαλλία. Ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος, που ζούσε με τα ψέματα και με την ένοχη ανοχή όλων μας, έφτασε στο τέλος της διαδρομής του.

Το θέμα είναι ότι θα την πληρώσουν -όπως πάντα- εκείνοι που έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.