Translate

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Χωματερή ψυχών


Η επικαιρότητα σαρώθηκε από το τσουνάμι της Ιαπωνίας και οι εξελίξεις στη Λιβύη πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Οι Ευρωπαίοι αρκέστηκαν σε μερικές γενικόλογες καταδίκες του καθεστώτος Καντάφι, το θέμα όμως είναι ότι η επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή -έτσι χαρακτηρίζονται εύσχημα οι σφαγές και οι θηριωδίες- που θα προκαλέσει η πιθανή επικράτηση του Καντάφι θα πλήξει πρωτίστως εμάς. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι εξεγερμένοι δε θα μπορέσουν να αντέξουν πολύ τις επιθέσεις του στρατού και των μισθοφόρων του Άραβα δικτάτορα και σύντομα το τελευταίο τους προπύργιο, η Βεγγάζη, θα παραδοθεί. Αυτή η πιθανή εξέλιξη θα προκαλέσει νέα καραβάνια απελπισμένων, οι οποίοι με κάθε μέσο και τρόπο θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τις μαζικές εκκαθαρίσεις.

Εκτός από την Ιταλία, η οποία φρόντισε να θωρακίσει τα θαλάσσια σύνορά της με την αφρικανική χώρα με τις ευλογίες και τη χρηματοδότηση της Ε.Ε., πολλοί από τους εκτοπισμένους -οι οποίοι μπορεί να ανέλθουν και σε 300 χιλιάδες- θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Την ώρα που το κράτος πνίγεται σε μια κουταλιά νερό με τους 300 της Υπατίας, φανταστείτε τι θα γίνει αν ξαφνικά αρχίσουν να αποβιβάζονται στα παράλια της Κρήτης χιλιάδες Λίβυοι. Με ένα κρατικό μηχανισμό υπό κατάρρευση, με διάφορους που θα σπεύσουν να «αξιοποιήσουν» επικοινωνιακά το γεγονός και την Ε.Ε. σε ρόλο θεσμικού… παρατηρητή, η Ελλάδα θα γίνει για μια ακόμα φορά χωματερή ψυχών και συνειδήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.