Translate

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Δονκιχωτισμοί και άλλες ιστορίες...


Φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει και τα τελευταία του ερείσματα στην κοινωνία. Τη στιγμή που η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο», η αγορά έχει βυθιστεί στην ύφεση και σχεδόν κάθε οικογένεια έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, ετοιμάζονται νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, τα οποία μάλιστα θα έχουν αναδρομική ισχύ. Μέχρι εκεί φτάνει η σοβαρότητα και η επάρκεια των κυβερνώντων, τις επιπτώσεις όμως των επιλογών τους εμείς τις πληρώνουμε.

Ακόμα και ο καλοπροαίρετος στα όρια της αφέλειας έχει πλέον αντιληφθεί ότι η κυβερνητική στρατηγική είναι στην ουσία ανύπαρκτη και ρεαλιστική πρόταση για έξοδο από την κρίση δεν υπάρχει. Οι σπασμωδικές κινήσεις και τα ξεδιάντροπα ψέματα, είτε στην περίπτωση των ημιυπαίθριων, είτε σε αυτή των έκτακτων χαρατσιών, εκτός από την υποτίμηση της νοημοσύνης μας, διαιωνίζουν και την αντίληψη των πολιτών ότι έχουν απέναντί τους ένα κράτος-εχθρό, το οποίο ψάχνει μονίμως μεθόδους εξαπάτησής τους.

Αντί να υπάρξει μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, έτσι ώστε τα βάρη να κατανεμηθούν στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα, αντί να υπάρξει πραγματική δημόσια Υγεία και Παιδεία, οι κυβερνώντες προτιμούν να διαρρέουν μέσω… «κύκλων» τους ατέρμονες συσκέψεις και χτυπήματα των χεριών στο τραπέζι, ωσάν άλλοι Δον Κιχότες που κυνηγούν τους ανεμόμυλους της ανάπτυξης που χάσαμε πριν κάποιες δεκαετίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.