Translate

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δείτε… τον ουρανό με τα’ άστρα με το διαφανές αεροσκάφος


Το δίλημμα διάδρομος ή παράθυρο, όταν θα κλείνετε αεροπορικά εισιτήρια, θα αντικατασταθεί από το αν θέλετε να πετάξετε με… διαφανές αεροσκάφος ή όχι.  Η εταιρεία Airbus αποκάλυψε τα φουτουριστικά της σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμα και εκείνα που θα κατακτήσουν τους αιθέρες σε μερικές δεκαετίες, προσφέροντας στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές… πανοραμικής θέας.

Η εξέλιξη των αερομεταφορών, παρά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχει δεχθεί ο κλάδος είτε από την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι ραγδαία και ο τομέας της έρευνας και της ανάπτυξης απορροφά αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στόχος της Airbus, η οποία επενδύει περίπου 2 δις ευρώ στο σχεδιασμό του μέλλοντος, είναι η εξοικονόμηση καυσίμων και χώρου, η μείωση του θορύβου, αλλά και η εκ βάθρων αλλαγή της καμπίνας των αεροσκαφών. Το διαφανές αεροσκάφος θα έχει ένα θόλο από ειδικά υλικά, τα οποία θα επιτρέπουν στους επιβάτες να βλέπουν τα σύννεφα. Στις καινοτομίες που προτείνονται ξεχωρίζει ένα σύστημα που θα απορροφά θερμότητα από τα σώματα των επιβατών, θα την «ανακυκλώνει» και θα θερμαίνει με αυτήν τους χώρους του αεροσκάφους. Καθίσματα που θα «κουμπώνουν» στο σώμα του κάθε επιβάτη, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη άνεση, αλλά και η… κατάργηση των κατηγοριών θέσης είναι μερικές από τις υπόλοιπες προτάσεις της εταιρείας.

Πριν βιαστείτε να απορρίψετε το διαφανές αεροσκάφος ως ένα φανταστικό σενάριο α λα… Ιούλιος Βερν, λάβετε υπόψη σας ότι οι επιστήμονες της Airbus βάσισαν τα σχέδιά τους σε τεχνολογικά επιτεύγματα, τα οποία ήδη εφαρμόζονται σε άλλα αεροσκάφη της εταιρείας, ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. 


Ακόμα και γκολφ θα μπορούν να παίξουν οι επιβάτες, μερικά… χιλιόμετρα πάνω από τη Γη
Μια άλλη εφαρμογή που εντυπωσιάζει είναι οι χώροι χαλάρωσης και ευεξίας του διαφανούς αεροσκάφους: Σπα, βελονισμός, μασάζ, αλλά και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις τοπίων και δραστηριοτήτων είναι σίγουρο ότι δε θα αφήσουν κανέναν να βαρεθεί το ταξίδι. Μεταξύ άλλων ο επιβάτης του μέλλοντος θα μπορεί να παίζει ακόμα και… γκολφ σε ένα γήπεδο-ολόγραμμα, το οποίο θα τον περιβάλλει πανοραμικά.


Πανοραμική θέα θα προσφέρει το διαφανές αεροσκάφος της Airbus που θα πετάξει το 2050


Σκελετό πουλιού μιμείται ο θόλος του αεροσκάφους, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη ασφάλεια και ευκαμψία, όσο και λειτουργικότητα.


Καλλιτεχνική άποψη του αεροσκάφους, καθώς πετάει τη νύχτα.


Τον ουρανό με τα’ άστρα υπόσχεται το διαφανές αεροσκάφος που θα κυκλοφορήσει το 2050




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.