Translate

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Κράτος-κλέφτης


Μέσα στο κατακαλόκαιρο ανακοινώθηκαν τα νέα χαράτσια, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την παντελή έλλειψη σοβαρότητας και την ασυνέπεια λόγων και έργων του κράτους, γεγονός βέβαια μάλλον συνηθισμένο διαχρονικά, δεδομένου ότι αποτελεί μέρος της… οθωμανικής παράδοσης.

Απλά, για μια ακόμα φορά και μάλιστα μεσούσης μιας δυσμενούς οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, αποδεικνύεται ότι η φορολόγηση έχει μονίμως τους ίδιους στο στόχαστρο, μισθωτούς και συνταξιούχους. Η κυνική αυτή ομολογία του κρατικού μηχανισμού, της ανικανότητάς του να εξορθολογίσει τα φορολογικά βάρη και να ελέγξει τη φοροδιαφυγή είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Ακόμα περισσότερο τώρα, που οι ίδιοι και οι ίδιοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα δεκαετιών, πράγμα που περισσότερο θυμίζει σαδιστικό παιχνίδι, παρά ρεαλιστική πρόταση.

Η αξιοπιστία της πολιτικής και των οργάνων της έχει φτάσει στο ναδίρ, την ώρα που οι πολίτες έχουν γονατίσει από τα επαχθή μέτρα και απελπίζονται από το έλλειμμα αναπτυξιακού σχεδιασμού. Νέες επιβαρύνσεις από ένα κράτος-κλέφτη, χωρίς καμία ευαισθησία για την κοινωνία που στενάζει, απλά και μόνο επειδή «ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε αλλαγές αποδεκτές από τους εταίρους», όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός χωρίς να ντραπεί.

Και τώρα έχουμε καλοκαιράκι, το χειμώνα όμως που το πετρέλαιο θέρμανσης που με τα νέα μέτρα θα φτάσει τιμές ρεκόρ, να δούμε τι θα καίει ο κόσμος για να ζεσταθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.