Translate

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κωλοτούμπες


Υπερψηφίστηκε τελικά το μεσοπρόθεσμο, εν μέσω χημικού πολέμου εκτός Βουλής και βιασμού της νοημοσύνης μας εντός. Βουλευτές που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στο καλύτερο τσίρκο του κόσμου, επέδειξαν ιδιαίτερες ικανότητες στην κυβίστηση, ή επί το λαϊκότερο στην… κωλοτούμπα. Ένας από τους «εκπροσώπους του λαού», ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης, το τελευταίο διάστημα διαλαλούσε σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, προφανώς για να συμπλεύσει με το λαϊκό αίσθημα δυσφορίας, αγανάκτησης και οργής. Τελικά, όπως δήλωσε ο ίδιος, πείστηκε από τις… ομιλίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών έκανε το… καθήκον του και υποτάχθηκε στην κομματική πειθαρχία.

Αυτή η κακώς εννοούμενη «πειθαρχία» έχει προκαλέσει διαχρονικά πολλά δεινά. Τελικά οι βουλευτές πού υπακούουν; Στη λαϊκή εντολή, στη συνείδησή τους, ή είναι άβουλοι εντεταλμένοι των κελευσμάτων των αρχηγών τους; Θα έχει ενδιαφέρον να επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες και να συναντηθούν από κοντά με τους πολίτες, ψηφοφόρους τους και μη, ώστε να κατανοήσουν το μέγεθος του χάσματος που τους χωρίζει από την κοινωνία.

Η διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης πολιτικών με τους πολίτες δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όμως, εκλεγμένοι εκπρόσωποι, κατώτεροι των περιστάσεων, μάς οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση και την κοινωνική έκρηξη, η οποία φαίνεται πλέον αναπόφευκτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.