Translate

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ψυχραιμία παιδιά…


Η σύγχυση των ημερών οδηγεί πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις. Είναι γεγονός ότι και να έχει κανείς ιώβεια υπομονή, κάποια στιγμή θα ξεσπάσει, με τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές, τις επίσημες δηλώσεις περί απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας, τις αλλοπρόσαλλες τακτικές της κυβέρνησης που θυμίζει ρεμπέτ ασκέρ σε άτακτη υποχώρηση και με κερασάκι στην τούρτα της παρακμής τον νέο Νοϋμπάχερ που μας έρχεται, θυμίζοντάς μας έντονα τον τοποτηρητή του Χίτλερ που μας κατσικώθηκε τις μαύρες μέρες της Κατοχής για να μας… αρμέξει.

Η Ιστορία έχει δείξει ότι το δικαιότερο πολίτευμα είναι η δημοκρατία. Πώς να το κάνουμε, ούτε η βασιλεία, ούτε η ολιγαρχία, ούτε η δικτατορία είναι καλύτερες. Βέβαια, η ποιότητα και η λειτουργία της Δημοκρατίας μας σήμερα είναι μάλλον αντίστοιχη της κατάστασης της εθνικής μας οικονομίας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να την καταργήσουμε, αλλά ότι πρέπει να μοχθήσουμε ώστε να τη βελτιώσουμε.

Οι πρόσφατες διαδηλώσεις πολιτών, που διάφοροι έσπευσαν να απαξιώσουν ως απολιτικές, θολές, ή κατευθυνόμενες, χωρίς να είναι τίποτα από αυτά, έδειξαν και κάτι άλλο: Ότι ο πολίτης έχει πλέον απαίτηση να μαθαίνει την αλήθεια και αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα από αυτό τον αχταρμά που τον ταΐζουν από τις τηλεοράσεις του.

Ας δούμε λοιπόν και ας ακούσουμε σαφείς προτάσεις εξόδου από την κρίση και αναπτυξιακά μέτρα. Ας ενδιαφερθεί κάποιος για τον ανώνυμο πολίτη της χώρας. Γιατί αν το πολιτικό σύστημα στρέφει συνεχώς την πλάτη στους ανθρώπους, δε θα αργήσει η στιγμή που και εκείνοι θα το ρίξουν στα… Τάρταρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.