Translate

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Κυνηγώντας μάγισσες


Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες περί παγώματος των διαβουλεύσεων με την τρόικα, ισχυρίστηκε ο επί των Οικονομικών υπουργός. 

Μάλιστα. 

Οι αγορές όμως δε φαίνεται να πείθονται από τη ρητορική του κ. Βενιζέλου και η πραγματική οικονομία στενάζει.

Είναι απορίας άξιο πως ολόκληρος κυβερνητικός μηχανισμός -αν υποθέσουμε ότι υπάρχει- αδυνατεί να επεξεργαστεί ένα πλέγμα διαρθρωτικών αλλαγών που τόσο χρειάζεται η χώρα μας, έστω και κατόπιν εορτής, δηλαδή κατάρρευσης. 

Φαίνεται όμως ότι είναι προτιμότερο για την κυβέρνηση να κυνηγάει μάγισσες, στο πρόσωπο της υπεύθυνης για το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, να διαψεύδει δημοσιεύματα και να παίρνει αμπάριζα τα κανάλια για μας πείσει ότι αφού παίζει ακόμα η ορχήστρα, ο… Τιτανικός δε βουλιάζει.

Τις προάλλες ο ίδιος υπουργός είπε ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για το εξωφρενικό αλαλούμ με το ΦΠΑ, αλλά εκείνοι που του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο. Ποιοι δηλαδή, ο προηγούμενος αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών, οι «κακοί» των Βρυξελλών, ο Βελζεβούλ των αγορών; 

Αυτή η τυφλόμυγα έχει καταντήσει εξοργιστική. Θυμίζει τα παιδάκια που έκαναν σκανταλιά και τα ρίχνουν στα άλλα παιδάκια. 

Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στο κυνήγι των εντυπώσεων και ας ασχοληθεί η κυβέρνηση με την τόνωση της πραγματικής οικονομίας. 

Γιατί στο κυνήγι των αριθμών, οι Έλληνες έχουν γίνει… δεκαδικά ψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.