Translate

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε 17-22 Οκτωβρίου



Νεκρός στα επεισόδια
Νεκρός έπεσε από ανακοπή καρδιάς ένας 53χρονος διαδηλωτής στο κέντρο της Αθήνας, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα δακρυγόνων και βίας, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, αλλά και σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Σε μια απασφαλισμένη κοινωνία επί ποδός πολέμου, το επόμενο θύμα μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. «Διαίρει και βασίλευε», η συνταγή της πλήρους διάλυσης. Η ψυχραιμία αγνοείται.

Καντάφι
«Σκοτώθηκε κατά λάθος από διασταυρούμενα πυρά» αναφέρει η επίσημη εκδοχή. Τα πλάνα πάντως δείχνουν τον Καντάφι ματωμένο, με μια σφαίρα στο κεφάλι, λιντσαρισμένο από τα στίφη των εχθρών του. «Ο πόλεμος τελείωσε» πανηγυρίζει τώρα η Δύση, αν και τα παιχνίδια εξουσίας και ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών πηγών της βορειοαφρικανικής χώρας, μόλις τώρα αρχίζουν.

Διαδηλώσεις
Η κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει: Μισό εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ειρηνικά στην Αθήνα και δεκάδες χιλιάδες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διατρανώνοντας την οργισμένη αντίθεσή τους στην εξαθλίωση και τις βίαιες ανατροπές που φέρνει το Μνημόνιο. Και όμως κάποιοι επιμένουν να αμαυρώνουν τη λαϊκή αντίδραση με επεισόδια που θυμίζουν κακοστημένη προβοκάτσια.

Σκουπίδια
120 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλοι 10 χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη σχηματίζουν βουνά και λύση δε φαίνεται πουθενά. Φόβοι για τη δημόσια Υγεία, αντεγκλήσεις μπροστά στις κάμερες και μια επιστράτευση που κατέληξε σε φιάσκο. Ακόμα και αν αρχίσει σήμερα η αποκομιδή, θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα μέρες για να καθαρίσουν οι δρόμοι.

Άρθρο 37
Τα πειθήνια κυβερνητικά πρόβατα φοβήθηκαν τη… γκλίτσα του τσοπάνη και υπερψήφισαν αγεληδόν το άρθρο 37, το οποίο συνεπάγεται την πλήρη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων δεκαετιών. Η Νόρα Κατσέλη, η μόνη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που το καταψήφισε, διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες. Άλλοι κυβερνητικοί που διέρρεαν την αντίθεσή τους πάντως, τελικά… πείστηκαν και έπραξαν το κομματικό τους καθήκον, αγνοώντας την κοινωνία.

Παγκόσμιοι αγανακτισμένοι
Σε πλατείες και δρόμους της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ κατέβηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, απαιτώντας κοινωνική δικαιοσύνη. Όταν ξυπνάει ο λαός, ακόμα και στις «βολεμένες» χώρες, φαίνεται ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο σύστημα που εξέθρεψε τη θεοποίηση του κέρδους, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό.

Σύνοδοι κορυφής
Η Ελλάδα βρίσκεται στο… μενού των Συνόδων Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν σε δύο… δόσεις, αύριο και την Τετάρτη. Άλλοι θα αποφασίσουν το ποσοστό «κουρέματος» του Χρέους και εμείς θα υποστούμε όλες τις συνέπειες, ως τα πειραματόζωα της Ευρώπης. Με την κυβέρνηση να αδυνατεί να θέσει έστω και μια… λεπτή κόκκινη γραμμή, το μέλλον προμηνύεται εφιαλτικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.