Translate

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε...



Τελική λύση
Την «τελική λύση» για τη χρεοκοπία της Ελλάδας απεργάζονται Γερμανία και Γαλλία. Μια έκφραση με βαριά σκιά, καθώς αντίστοιχη «τελική λύση» ονομαζόταν η εξόντωση των Εβραίων από τους Γερμανούς Ναζί και τους εντεταλμένους τους κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ο πρωθυπουργός της χώρας περιμένει στον προθάλαμο, για να ενημερωθεί τι «κούρεμα» μας επιφυλάσσουν οι «προστάτιδες» δυνάμεις.

Απεργίες
Βουνά τα σκουπίδια, κίνδυνοι για τριτοκοσμικές μολυσματικές ασθένειες, οι δρόμοι ένα ακίνητο ποτάμι, οι απεργοί κυνηγούν υπουργούς και δημάρχους, η κυβέρνηση ετοιμάζει τα ΜΑΤ και στη μέση οι πολίτες που πληρώνουν –όπως πάντα- τα «σπασμένα». Η αποσάθρωση του κράτους, παρασέρνει και την κοινωνία σε μια κατηφόρα χωρίς φρένα.

Συμμορίες με Καλάσνικοφ
Στις… λαϊκές αγορές θα πωλούνται σε λίγο τα Καλάσνικοφ, καθώς μόνο στην Αττική κυκλοφορούν 8.000 αυτόματα ΑΚ-47. Έξαρση στις ένοπλες ληστείες, κανείς δε νιώθει πια ασφαλής, ούτε μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Η εξάρθρωση μιας συμμορίας σκληρών κακοποιών που έκλεβαν και βίαζαν είναι η κορυφή του παγόβουνου, με τους δρόμους των πόλεων της Ελλάδας να μεταμορφώνονται σε Σικάγο της ποτοαπαγόρευσης και του Αλ Καπόνε.

«Θα πάω στην… Αστραλία»
Η Γεωργία Βασιλειάδου έλεγε «θα πάω στην… Αστραλία», σκορπίζοντας το γέλιο σε γενιές και γενιές Ελλήνων, με νωπή τότε την εικόνα της αθρόας μετανάστευσης προς τη χώρα των καγκουρό. Σήμερα, χιλιάδες συμπατριώτες μας ψάχνουν και πάλι διέξοδο και μέλλον στη χώρα που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες μεγάλες παροικίες Ελλήνων που αναζήτησαν μια αξιοπρεπή ζωή χιλιάδες χιλιόμετρα από τις πατρογονικές τους εστίες. Επιστροφή στη δεκαετία του 1950 λοιπόν, για μια χώρα που διώχνει τα παιδιά της.

Χαράτσια
Θα είχαν καταντήσει κακόγουστο ανέκδοτο, αν δεν επηρέαζαν τόσους πολλούς, τα αλλεπάλληλα χαράτσια, χωρίς στρατηγική, με μόνο γνώμονα να δείξει η κυβέρνηση στην τρόικα ότι κάτι κάνει. Η πλήρης ανικανότητα στοιχειώδους λειτουργίας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μετακυλύει την ευθύνη είσπραξής τους στη ΔΕΗ και τώρα και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα παρακρατούν τους φόρους από τους μισθούς των εργαζομένων –όσων τέλος πάντων έχουν απομείνει.

Εθνική Ελλάδας
Ο μόνος λόγος να χαμογελάσουμε λίγο, είναι η πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro του 2012. Ομάδα θα έχουμε στα γήπεδα το καλοκαίρι που μας έρχεται, κράτος όμως; Ας κρατήσουμε το μάθημα σύμπνοιας και ομαδικότητας που παρέδωσε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ως δείγμα πόσων μπορούμε να καταφέρουμε με δουλειά και οργάνωση, των συστατικών που λείπουν από το ασκέρι που αυτοαποκαλείται… κυβέρνηση.

Λεφτά υπάρχουν
Το δισύλλαβο… ανέκδοτο, το ξεδιάντροπο ψέμα του πρωθυπουργού για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών -κατά την πάγια συνήθεια των πολιτικών να επιδίδονται σε πλειοδοσίες υποσχέσεων προεκλογικά- τελικά είχε κάποια βάση: 126 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για… απόρρητες δαπάνες, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός προέβλεπε μόλις 51 εκατομμύρια. Που πήγαν τα λεφτά, με ποια κριτήρια διανεμήθηκαν και κυρίως ποιοι τα πήραν και γιατί, ερωτήματα που μάλλον δε θα απαντηθούν ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.