Translate

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Καλή ή κακή φωτογραφία; Η απάντηση εδώ

Το μόνιμο άγχος κάθε φωτογράφου, ερασιτέχνη ή επαγγελματία, είναι αν το "κλικ" του είναι καλό ή κακό.

Οι απαντήσεις ποικίλλουν, τα τεχνολογικά εργαλεία παίρνουν "φωτιά", φτάνοντας στο σημείο να μην ξέρεις αν η φωτογραφία που βλέπεις είναι μια ματιά στην πραγματικότητα, ή ένα εξεζητημένο δημιούργημα της "δικτατορίας" των διαφόρων προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας που μεταμορφώνουν μια φωτογραφία σε έργο τέχνης.

Επειδή πολλοί θέλουν να έχουν μια αντικειμενική αξιολόγηση, χωρίς να βασίζονται στα... "like" του facebook, ή στην υποκειμενική άποψη των φίλων τους, η Xerox δημιούργησε μια εφαρμογή, ή app επί το... ελληνικότερον, προκειμένου να κατατάσσονται τα ενσταντανέ σε κατηγορίες.

Αν και είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, με αρκετές ατέλειες και τα σχόλια των χρηστών που το δοκίμασαν είναι μάλλον... χλιαρά, έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη που θα έχει η συγκεκριμένη εφαρμογή, έτσι ώστε να δούμε που θα καταλήξει, ελπίζοντας ότι δε θα οδηγήσει σε μια ισοπεδωτική ομοιομορφία, η οποία θα "καπελώνει" τη ματιά και το ταλέντο του φωτογράφου.

Ρίχτε μια ματιά εδώ: http://open.xerox.com/Services/aesthetic-search

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.