Translate

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ρομπότ σε ρόλο δεσμοφύλακα


Θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σύντομα όμως θα είναι πραγματικότητα, καθώς τρία ρομπότ θα αναλάβουν χρέη δεσμοφύλακα σε φυλακή της Νότιας Κορέας.

Για διάστημα ενός μηνός τα ρομπότ θα δοκιμαστούν στην πόλη Ποχάνγκ ως φύλακες των έγκλειστων στο σωφρονιστικό κατάστημα και θα είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχο της συμπεριφοράς των φυλακισμένων, καταγράφοντας με το άγρυπνο ηλεκτρονικό τους μάτι κάθε στιγμή στα κελιά.

Με ύψος λίγο μόλις πάνω από τα 150 εκατοστά, το κάθε τροχοκίνητο ρομπότ θα είναι σε θέση να ερμηνεύει τις κινήσεις των φυλακισμένων και να προβλέπει αν επιδεικνύουν αυτοκτονικές τάσεις ή ροπή προς τη βία.

Μετά από μια σειρά άλλων ρομπότ που έχουν αναπτύξει οι Κορεάτες, με στόχο να βρεθούν στην κορυφή της ανάπτυξης της σχετικής τεχνολογίας, το ρομπότ-δεσμοφύλακας, εφόσον το πείραμα στεφθεί από επιτυχία, θα αποτελέσει ένα ακόμα προϊόν προς εξαγωγή. Ήδη οι ασιάτες έχουν κατασκευάσει ρομπότ-καθηγητές αγγλικών με προφορά... Οξφόρδης, ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά σωστά την ξένη γλώσσα, ενώ στα πολυκαταστήματα της πρωτεύουσας Σεούλ οι άνθρωποι σταδιακά αντικαθίστανται από ρομπότ-πωλητές που υποκλίνονται στον υποψήφιο πελάτη και τον ενγημερώνουν για τις προσφορές και τις εκπτώσεις της ημέρας.

Αντίστοιχα ρομπότ θα κρατούν συντροφιά στους υπερήλικες, ενώ ρομπότ-στρατιώτες θα τοποθετηθούν στον 38ο παράλληλο, στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, ώστε να επιτηρούν τις διαβάσεις και τις κινήσεις των στρατιωτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.