Translate

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Θα πεινάσουμε με δραχμές ή με ευρώ;

Παρασυρόμαστε ακυβέρνητοι σε μια δίνη εξελίξεων που θα καθορίσουν το μέλλον μας για δεκαετίες, την ώρα που στους διαδρόμους της Βουλής και στο περιστύλιό της διάφοροι, ένθεν κακείθεν, σκιαμαχούν με λάφυρο ένα αδειανό πουκάμισο. 

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και το δίλημμα "θα πεινάσουμε με δραχμές ή με ευρώ" αποκτά, πέρα από την πικρόχολη διάσταση, ακόμα μια ερμηνεία: Το διακύβευμα δεν είναι πότε θα απαλλαγεί η χώρα από εκείνους που αποδείχτηκαν όχι μόνο κατώτεροι των περιστάσεων και πολύ περισσότερο, επικίνδυνοι ακόμα και για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά το πως θα δοθεί ρεαλιστική διέξοδος που θα επιτρέψει στους Έλληνες να δουν καλύτερες μέρες. 

Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από τις λέξεις: Το μέλλον προμηνύεται ζοφερό και ακόμα και αν αφήσουμε τις κινδυνολογίες στην άκρη, τις υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης και άλλα γραφικά που ακούγονται αυτές τις μέρες, κάποιος θα έπρεπε να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη να εξηγήσει στο λαό τι παίζεται αυτές τις μέρες και ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Υπάρχει κανείς; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.