Translate

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πέταξε το ατομικό... πολυκόπτερο


Θυμίζει κατασκευή του... Κύρου Γρανάζη, με ανεμιστηράκια... ταξιτζή και πολλή φαντασία, το "πολυκόπτερο" όπως ονομάζεται, είναι όμως αληθινό και πετάει μια χαρά, αν και μόλις λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος.

Ηλεκτροκίνητο με 16 έλικες και ένα πλαίσιο που θυμίζει... αρδευτικό μηχάνημα, το "πολυκόπτερο" ελέγχεται από υπολογιστές πτήσης και ένα σύστημα που βασίζεται στα αντίστοιχα των πολεμικών αεροσκαφών.

Ο "ήρωας" δοκιμαστής πιλότος, ο Γερμανός Τόμας Σένκελ σχολίασε χαριτολογώντας μετά την παρθενική πτήση ότι ένιωθε σαν να κάθεται ανάμεσα από 16... γκιλοτίνες, αλλά αυτό δεν τον αποθάρρυνε να γίνει ο πρώτος που πέταξε ένα ηλεκτροκίνητο ελικόπτερο.

Το επόμενο στάδιο της εξέλιξης του "πολυκόπτερου" αφορά στην εξέλιξη της μπαταρίας τους, ώστε να έχει μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και στην πιστοποίησή του, ώστε να αποκτήσει άδεια μαζικής παραγωγής, με χρήσεις που ποικίλλουν, από εναέρια παρακολούθηση π.χ. δασικών περιοχών, μέχρι τις σύντομες διαδρομές από το σπίτι στη δουλειά.

Δείτε βίντεο της πτήσης εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=L75ESD9PBOw&feature=colike





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.