Translate

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε 12-17 Δεκεμβρίου




Αναδρομικοί… βουλευτές
Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν οι 117 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,  τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα και που διεκδικούν αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ. Μια ολόκληρη χώρα που έχει γονατίσει από τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές και την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, βλέπει τους εκλεγμένους εκπροσώπους της να ενδιαφέρονται μόνο πως θα γεμίσουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες τους. Το χάσμα πολιτικής και κοινωνίας γιγαντώνεται, με δυσοίωνες συνέπειες.

Μέτρα, περισσότερα μέτρα
Συνεχίζεται η αποτυχημένη, όπως παραδέχονται ακόμα και οι… «μάγειροί» της συνταγή του Μνημονίου που οδήγησε την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση και οδήγησε τους Έλληνες πολλές δεκαετίες πίσω. Από τις πρώτες μέρες του νέου έτους, νέα σκληρά μέτρα θα εφαρμοστούν, με αμφίβολη αποτελεσματικότητα, εκτός από το ότι θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες στην απελπισία. Αυξήσεις και στα τιμολόγια της ΔΕΗ στον ορίζοντα, οι οποίες θα μετατρέψουν ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, όπως είναι η ηλεκτροδότηση, σε είδος… πολυτελείας.

Ο… εξουθενωμένος
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά την κατακραυγή που προκάλεσε, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι δήλωσε «εξουθενωμένος», εννοώντας ότι το φαινόμενο της κατάρρευσης του κράτους είναι μια… άσκηση εθνικής αυτογνωσίας και κατέφυγε στον υμνογράφο της ορθόδοξης εκκλησίας Ιωάννη Δαμασκηνό, τον «αγαπημένο του ποιητή» όπως λέει ο ίδιος. «Μα τι εννοεί ο ποιητής-υπουργός;» είναι το πιο… κόσμιο ερώτημα στα χείλη πολλών.

Οπλισμένος… Κορυδαλλός
Σε θρίλερ εξελίχθηκε η απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό, με τους επίδοξους… Παλαιοκώστες να κρατούν ομήρους τους δεσμώτες τους και να έχουν στην κατοχή τους ακόμα και πυροβόλο όπλο, εκτός από τα υπόλοιπα… σιδερικά. Τελικά πιο εύκολο είναι βρει κανείς πιστόλι μέσα στις φυλακές, παρά έξω από αυτές. Το σωφρονιστικό σύστημα πάντως πάσχει και ανεξάρτητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κάθε κρατούμενος, γεγονός είναι ότι οι συνθήκες στις «αποθήκες ψυχών» είναι απάνθρωπες.

Εφεδρικό… φιάσκο
Οι ασκήσεις επί χάρτου και οι πομπώδεις εξαγγελίες περί «εφεδρείας» και «προσυνταξιοδότησης» κατέληξαν σε ένα ακόμα φιάσκο. Αφού οι «φωστήρες» των υπουργείων διαπίστωσαν ότι το μέτρο αποδείχθηκε ανεφάρμοστο, άρχισαν τους εκβιασμούς και τις απειλές, παραδεχόμενοι ότι η προχειρότητα και η ανικανότητα είναι οι… πνευματικοί τους καθοδηγητές.

Συσσίτια στα σχολεία
Όταν είχε γράψει ο Ελεύθερος Τύπος για τις λιποθυμίες μαθητών από υποσιτισμό, τα φερέφωνα της κυβέρνησης έσπευσαν να μιλήσουν για «λαϊκισμό» και «υπερβολές». Τώρα οι… Μαρίες Αντουανέττες του υπουργείου Παιδείας αποφάσισαν να επιδοτήσουν τους μαθητές που δεν έχουν να βάλουν μια μπουκιά στο στόμα τους. Εποχές μαύρες για την κοινωνία μας, που αδυνατεί να παρέχει ακόμα και τα στοιχειώδη στα παιδιά της.

ΜΑΤ κατά ΑΜεΑ
Έκτακτη εισφορά και στα αναπηρικά επιδόματα και ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών ΑΜεΑ που διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Σε μια χώρα που οδηγείται στον κοινωνικό κανιβαλισμό, οι σύγχρονοι Καιάδες καταπίνουν ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.