Translate

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε 5-10 Δεκεμβρίου


Πετρέλαιο γιοκ
Η μείωση στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης φτάνει στο 50% στην περιφέρεια και στο 25% στην Αθήνα, σε σύγκριση με πέρσι. Η ανέχεια οδηγεί όλο και περισσότερους σε λύσεις από το… παρελθόν, με ξυλόσομπες, τζάκια, μαγκάλια, πολλές κουβέρτες και αερόθερμα να έχουν την τιμητική τους. Άλλη μια… φαεινή ιδέα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης καταδίκασε εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε τριτοκοσμικές συνθήκες επιβίωσης και οδήγησε παράλληλα σε μεγάλη απώλεια εσόδων τα κρατικά ταμεία.

Μερκοζί στις Βρυξέλλες
Πίσω από τα χαμόγελα και τις αβροφροσύνες των δύο εταίρων, Γαλλία και Γερμανία διαγκωνίζονται για τη θέση ισχύος στη νέα Ευρώπη που σχεδιάζουν για όλους τους υπόλοιπους, χωρίς όμως αυτούς. Η χαρακτηριστική ανικανότητα και οι αλλεπάλληλες αναβολές, δε δείχνουν μόνο ότι το πολιτικό δυναμικό της Γηραιάς Ηπείρου αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων, αλλά πολύ περισσότερο ότι το όραμα της ενοποίησης και του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια μετατρέπεται πλέον σε εφιάλτη της ευρωπαϊκής αποσύνθεσης.

Για μια… τρύπια δεκάρα
Επιστροφή στις… τρύπιες δεκάρες προ των πυλών; Η εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υφίσταται και η ίδια μετά από μερικούς μήνες, φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή. Οι ψίθυροι στους διαδρόμους των Βρυξελλών γίνονται πλέον κραυγές. Ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν το δήλωσε ευθέως, το ίδιο και μεγαλόσχημοι παράγοντες της… δικτατορίας των αγορών.

Παιδόφιλος στην Κρήτη
Σοκ και αποτροπιασμός από τις «δραστηριότητες» ενός προπονητή μπάσκετ στην Κρήτη, ο οποίος φέρεται να έχει ασελγήσει εις βάρος δεκάδων ανηλίκων αγοριών. Το κατηγορητήριο βαρύ, το ίδιο και το μούδιασμα στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου που είδε αθώες παιδικές ψυχές να κατασπαράσσονται από τις αρρωστημένες ορέξεις του 47χρονου. Αν και θεωρείται δεδομένο ότι στην φυλακή θα… καλοπεράσει, πόσες αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν άραγε σε όλη την Ελλάδα;

Λουκέτα
Τελικά οι μόνοι που θα μείνουν να δουλεύουν στην Ελλάδα είναι όσοι πωλούν… λουκέτα, καθώς τουλάχιστον 60.000 επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Βαρύ «κατηγορώ» από τους εμπόρους για τις επιλογές της κυβέρνησης που χωρίς σχέδιο και με επιχείρημα ότι «μας επιβάλλουν τα μέτρα οι ξένοι» έχει φορτώσει με φόρους, τη στιγμή που το Δημόσιο οφείλει προς εκείνους πολλά χρήματα. Ζούμε στο κράτος του παραλόγου, τον εχθρό της ανάπτυξης που παράγει ελλείμματα και ανέργους.

Χωρίς περίθαλψη
Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας, σύμφωνα με το οποίο εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο δελφίνος υπουργός Υγείας που ακονίζει τα νύχια του για τη μάχη της διαδοχής στο κόμμα του μπορεί να είναι «υπερήφανος» για το έργο που κάνει στον τομέα ευθύνης του, αλλά αν συνεχίσει έτσι δε θα έχει πια δεξαμενή ψηφοφόρων, αφού στον Παράδεισο -εκεί δηλαδή που θα καταλήξουν χιλιάδες αβοήθητοι συνέλληνες- δεν… ψηφίζουν.

Έξαρση εγκληματικότητας
Αν και μια βόλτα στους δρόμους αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς, η αύξηση της εγκληματικότητας στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πρωτοφανής. Κατά 82% αυξήθηκαν οι ληστείες στην Αθήνα την τελευταία διετία και σχεδόν κατά 20% οι ανθρωποκτονίες. Η ατάκα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου «Σικάγο γίναμε» μπορεί πλέον να… εξελληνιστεί: Η Ελλάδα γέμισε… Αθήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.