Translate

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κερδίζουν έδαφος τα... συνοικέσια online


Ραγδαία αύξηση σημειώνουν οι επισκέπτες στις ιστοσελίδες διαδικτυακών… συνοικεσίων και πλέον αποτελούν τη δεύτερη πιο συχνή μέθοδο εύρεσης του… ετέρου ημίσεος, μετά από την… παραδοσιακή γνωριμία μέσω φίλων. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στις ΗΠΑ, οι οποίοι αξιολόγησαν 400 περίπου έρευνες, αλλά και τις συνήθειες 25 εκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποίησαν κάποια σχετική υπηρεσία σε διάστημα ενός μηνός στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και διαπίστωσαν ότι το διαδικτυακό… ειδύλλιο έχει καταστεί μια ιδιαίτερα σημαντική έκφανση της κοινωνικής δραστηριότητας του ανθρώπου.


«Το Διαδίκτυο προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους ενήλικες να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι ιστοσελίδες γνωριμιών, πολλές φορές υπερβάλλουν, επιδιώκοντας να προσελκύσουν πελάτες», προειδοποιεί ο καθηγητής Χάρι Ράις που συμμετείχε στην έρευνα. «Δεν υπάρχει αλάνθαστο μοντέλο που βρίσκει το τέλειο σύντροφο, όπως ισχυρίζονται διάφοραοι, ενώ και ο κίνδυνος να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της αστείρευτης προσφοράς υποψήφιων συντρόφων μεγεθύνεται από το μεγάλο αριθμό χρηστών», συμπληρώνει ο ίδιος. Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους βρίσκονται σε αναζήτηση συντρόφου να επισκέπτονται μόνο αναγνωρισμένες ιστοσελίδες γνωριμιών, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κακόβουλης πράξης, υποκλοπής δεδομένων ή απάτης.

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν και ενδιάμεσες υπηρεσίες στο κομμάτι των συνοικεσίων. Δηλαδή, γραφεία στα οποία μπορείς να συμμετέχεις σε νέες γνωριμίες και με on-line τρόπο αλλά και κατά πρόσωπο ή και με τους δυο τρόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.