Translate

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 26-31 Μαρτίου 2012


Πειραματόζωα και πυρομανείς
Την ώρα που οι Έλληνες έχουν γίνει τα πειραματόζωα της κρίσης, ο Ζακ Ντελόρ, πρόεδρος της Κομισιόν για μια δεκαετία, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε τον νυν πρόεδρο Χοσέ Μανουέλ Μπαρρόσο… «πυρομανή πυροσβέστη» και πρόσθεσε ότι είναι αδύνατον όλες οι χώρες της Ε.Ε. να υιοθετήσουν το γερμανικό μοντέλο, εφαρμόζοντας πολιτικές τιμωρίας. Ακούει κανείς;

Βενζίνη φωτιά
Η τιμή της βενζίνης τραβά την… ανηφόρα, με το φράγμα των 1,80 ευρώ να αποτελεί παρελθόν. Η σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκαλεί θλίψη, αλλά και προβληματισμό. Μηχανισμοί ελέγχου δεν υπάρχουν; Ας μη συγκριθούμε με τη… Βενεζουέλα, πετρελαιοπαραγωγό χώρα που χρεώνει το λίτρο της βενζίνης 0,02 ευρώ. Δύο λεπτά…

Την πληρώνουν οι υπερχρεωμένοι
Τελικά οι ευνοϊκές διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αποσύρθηκαν, αποδεικνύοντας περίτρανα την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση. Το θέμα είναι «διαδικαστικό» λέει ο υπουργός Εργασίας, ας απευθυνθεί όμως καλύτερα στους ανθρώπους που βρίσκονται δεμένοι χειροπόδαρα στα βουνά των χρεών τους.

Σχολικά συσσίτια
Από 40 κύματα πέρασε το θέμα των σχολικών συσσιτίων σε υποσιτιζόμενους μαθητές. Μετά την αρχική άρνηση του υπαρκτού προβλήματος και τις πομπώδεις εξαγγελίες από το βήμα της Βουλής, τελικά μόνο σε δέκα σχολεία θα εφαρμοστεί το… νηστίσιμο πρόγραμμα παροχής ενός σάντουιτς, καθώς η επίσημη δικαιολογία είναι ότι… ψυγεία δεν υπάρχουν για την ευρεία εφαρμογή του μέτρου.

Φασόλια Πρεσπών από την Κίνα
«Μαϊμού» αποδείχθηκαν τα φασόλια Πρεσπών που διατέθηκαν σε καταναλωτές σε δήμο της Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί κατήγγειλαν ότι τα φασόλια είχαν… εξωτική καταγωγή, καθώς ήταν κινέζικα, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για τις πρακτικές επιτηδείων που εκμεταλλεύονται τα κινήματα «από τον παραγωγό στον καταναλωτή» για να «σπρώξουν» στην αγορά προϊόντα αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας.

Μετεκλογική ισοπέδωση
Με την προεκλογική κουβέντα να μετατοπίζεται τεχνηέντως σε άλλα θέματα, το μείζον ζήτημα της σφαγής των μισθών που έχει ήδη δρομολογηθεί, θα οδηγήσει τα καθαρά ποσά αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων κάτω από τα 400 ευρώ το μήνα. Στην έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ αναφέρεται ότι «οι ελληνικές αρχές αναγνώρισαν ότι χρειάζεται αναπροσανατολισμός στη στρατηγική». Με άλλα λόγια, μισθοί μπανανίας, σε μια χώρα-μπανανία.

Στρατόπεδα μεταναστών
Με σαφή προεκλογική σκοπιμότητα και παροιμιώδη προχειρότητα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε τη δημιουργία 30 στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών σε όλη τη χώρα. Αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες, προκαλεί ερωτηματικά η μεθόδευση που αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός διαχείρισης του μεταναστευτικού, πέρα από σπασμωδικές κινήσεις, όπως ο φράχτης του προκατόχου του στον Έβρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.