Translate

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 27 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου



Χαρτί δεν… υπάρχει 

Εμπλοκή με απρόβλεπτες ακόμα συνέπειες παρουσιάστηκε στην προμήθεια των τετραδίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με ορατό το ενδεχόμενο οι μαθητές να μην έχουν που να… γράψουν τις απαντήσεις στα θέματα. Το απίστευτο μπάχαλο, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των βιβλίων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (!), καταδεικνύει την ανευθυνότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Θα βρεθούν όμως και πάλι αποδιοπομπαίοι τράγοι να «φορτωθούν» μια ακόμα επίδειξη ανικανότητας της υπουργού και του κύκλου της.


 Βουρ για την καρέκλα 
Την Καθαρή Δευτέρα αποφάσισε ο Χρήστος Παπουτσής να… αμολήσει καλούμπα για την καρέκλα του αρχηγού του κόμματός του, την ώρα που από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εμπρηστικός μηχανισμός στο μετρό της Αθήνας. Μετά το «μαχαίρι που έφτασε στο κόκαλο» με τη ναυτική τραγωδία του «Εξπρές Σαμίνα», όταν υπουργός Ναυτιλίας ήταν ο ίδιος, ο λαμπρός πολιτικός θα εκφράσει το «αντιμνημονιακό» ΠΑΣΟΚ, παρά το ότι ο ίδιος ψήφισε σε όλα «ΝΑΙ». Τώρα πως συνδυάζονται αυτά τα δύο, η απάντηση προφανώς κρύβεται στη… μεταφυσική διάσταση του πολιτικού αναστήματος του ανδρός.

 Χαρτζιλίκι ανεργίας 
Άγριο τσεκούρι και στα επιδόματα του ΟΑΕΔ, με το αντίστοιχο της ανεργίας να κατακρημνίζεται στα 359 ευρώ, μειωμένο κατά 22%. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε στη Βουλή ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην μειωθούν όλες οι κατηγορίες επιδομάτων, αλλά η μάχη έχει χαθεί πριν καν ακόμα δοθεί. Έτσι το επίδομα θα μετατραπεί σε ισχνό χαρτζιλίκι, βυθίζοντας τους ανθρώπους που έμειναν χωρίς δουλειά ακόμα περισσότερο στην απελπισία και την ανέχεια.

 Άλλος για το εκατομμύριο; 
«Δεν βρέθηκαν βουλευτές με λεφτά στο εξωτερικό» λέει ο πρόεδρος της Βουλής. Να δεις όμως που μπορεί να βρεθούν λεφτά στο εξωτερικό με βουλευτές στην Ελλάδα, είναι το ευφυολόγημα που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, μετά το φιάσκο της «αποκάλυψης» για το βουλευτή-μυστήριο που «έσπρωξε» ένα εκατομμυριάκι ευρώπουλα στην Εσπερία. Τελικά «ένοχος» ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη. Με αυτά και με εκείνα πάντως, η λίστα με τους δεκάδες βουλευτές και τους συγγενείς τους που έκαναν «εξαγωγές» άνω των 100 χιλιάδων έκαστος χάθηκε στη… διεκπεραίωση.

Οι δήμαρχοι και οι… κλητήρες 
Μάθημα συμπαράστασης και μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η κίνηση δύο Ιταλών δημάρχων να παραιτηθούν των μισθών τους και να τους δωρίσουν στον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να βοηθήσουν την Ελλάδα. Οι ίδιοι δεν αισθάνονται ήρωες, καθώς, όπως είπαν οι ίδιοι, «ήρωες είναι οι νέοι που υποφέρουν από την κρίση». Η πρωτοβουλία τους έχει ως στόχο να θέσει τα θεμέλια της αλληλεγγύης, καθώς χωρίς αυτή, η Ευρώπη θα καταρρεύσει. Ας ελπίσουμε να ακουστεί το μήνυμά τους και στους… κουφούς κλητήρες, εντός και εκτός συνόρων.

Οι εφορίες θέλουν τους… Γερμανούς τους 
Το επικοινωνιακό παιχνίδι με την… μετεγγραφή Γερμανών εφοριακών που -υποτίθεται ότι- θα έρχονταν να συμμαζέψουν την… αναρχία των Δημόσιων Ταμείων έλαβε τέλος, μετά την αποκάλυψη του «Ε.Τ.» της ανακοίνωσης των ίδιων των Γερμανών φοροτεχνικών, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι για την κατάρρευση των εσόδων ευθύνεται η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η μηδενική προώθηση των μεταρρυθμίσεων εκείνων που απαιτούνται εδώ και χρόνια και όχι η ανεπάρκεια των Ελλήνων ομολόγων τους, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους υπό αντίξοες συνθήκες. Και τι θα απογίνουμε τώρα χωρίς… βαρβάρους;

 Όχι άλλο… σώσιμο
Η ψηφοφορία για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης στη γερμανική βουλή πέρασε δια πυρός και σιδήρου, με την Άνγκελα Μέρκελ να παραδέχεται ότι «δεν υπάρχει 100% εγγύηση ότι η Ελλάδα θα σωθεί», προειδοποιώντας ότι ο δρόμος προς τον… εξαγνισμό θα είναι μακρύς, δύσβατος και θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Το προφανές, ότι δηλαδή η χώρα μας χρειάζεται ανάπτυξη και όχι λιτότητα σημείωσε η αντιπολίτευση, με την επισήμανση του Γερμανού πολιτικού Γκρέγκορ Γκίζι ότι η χώρα του συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να επρόκειτο για ηττημένη χώρα στις Βερσαλλίες να προκαλεί αίσθηση. Τελικά η κοινή λογική είναι εξίσου δυσεύρετη με τα αναπτυξιακά μέτρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.