Translate

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Νέες έρευνες για την αεροπόρο-θρύλο

Νέα απόπειρα εντοπισμού του δικινητήριου αεροσκάφους Λόκχιντ της διάσημης αμερικανίδας αεροπόρου Αμέλια Ίρχαρτ, η οποία χάθηκε πριν από 75 χρόνια "κάπου" στον Ειρηνικό Ωκεανό θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Οι έρευνες θα εστιάσουν στον κοραλλιογενή ύφαλο Νικουμαρόρο, το σημείο που πιθανολογείται ότι κατέπεσε το αεροσκάφος με την Ίρχαρτ, η οποία είχε ξεκινήσει το γύρο του κόσμου.
Οι έρευνες δε θα περιοριστούν στην ατόλη, αλλά θα επεκταθούν και στη θάλασσα γύρω από αυτή, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι ίσως το αεροσκάφος που πιλόταρε η Ίρχαρτ και ο συγκυβερνήτης της Φρεντ Νούναν, βρίσκεται στο βυθό.
Στις έρευνες θα συμμετάσχει και ο διάσημος για τις ανακαλύψεις του Τιτανικού και του Μπίσμαρκ μεταξύ άλλων, Μπομπ Μπάλλαρντ.
Η εξαφάνιση της Ίρχαρτ τον Ιούλιο του 1937 πυροδότησε σειρά υποθέσεων, με πολλές από αυτές να αγγίζουν τα όρια της συνομωσίας, όπως για παράδειγμα το ότι το ζεύγος των αεροπόρων συνελήφθη από τους Ιάπωνες και εκτελέστηκε, ή ότι έζησαν σε ακατοίκητο νησί του Ειρηνικού μέχρι να εξαντληθούν από τις κακουχίες. 
Δείτε εδώ περισσότερα: http://tighar.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.