Translate

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 16-21 Απριλίου 2012


Εκλογική… μαρκίζα 
Εισήλθαμε στην προεκλογική περίοδο και τα κόμματα επιστρατεύουν ηθοποιούς παλαιάς και νεότερης… κοπής, δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς αστέρες και κάθε λογής «διάσημους», όχι για τη δραστηριότητά τους στα κοινά, αλλά για την αναγνωρισιμότητα που τούς έχει χαρίσει κυρίως η τηλεόραση, ελπίζοντας ότι θα… σαγηνεύσουν τους ψηφοφόρους. Άντε και στη μαρκίζα της κάλπης με… τηλεκοντρόλ.

Μετά τις εκλογές… κλάμα 
Τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί για μειώσεις σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και σε μισθούς, οι αυξήσεις σε φόρους, τα "ραβασάκια" της εφορίας και άλλες… ομορφιές, μετακυλίονται για μετά τις εκλογές, έτσι ώστε να μη… χαλάσει η ψυχολογία των ψηφοφόρων προ της εκτόνωσης που θα προσφέρει η κάλπη. Γιατί μετά την απομάκρυνση από αυτήν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Φυλ…Άκης 
Προφυλακίστηκε ως ύποπτος φυγής ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τις εισαγγελικές αποκαλύψεις για τα εκατομμύρια που φέρεται ότι εισέπραττε επί σειρά ετών, στο πλαίσιο φυσικά (!) των υπηρεσιακών του… καθηκόντων. Αλγεινή εντύπωση όμως δεν προκαλεί μόνο ο χυδαίος πλουτισμός του, αλλά και το ότι είναι ο μόνος από τους ομοίους του, που χρησιμοποίησαν την πολιτική ως όχημα για την κραυγαλέα αύξηση της περιουσίας τους, που λογοδοτεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ανυπεράσπιστα… γηρατειά 
Τα πάλαι ποτέ… τιμημένα, έχουν πλέον γίνει ανυπεράσπιστα. Ο λόγος για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι πέφτουν, όλο και συχνότερα, θύματα ληστειών και ξυλοδαρμών, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Τα τελευταία -μέχρι τα επόμενα- κρούσματα σε συνοικίες των μεγαλουπόλεων, αλλά και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, καταδεικνύουν τη δραματική αύξηση της εγκληματικότητας, με την πολιτική ηγεσία να επιδίδεται σε επικοινωνιακές «σκούπες» αλλοδαπών, χωρίς σχέδιο, απλά για το θεαθήναι.

Φέσια… έξτρα λαρτζ 
Σε 560 εκατομμύρια ευρώ έχουν ανέλθει οι ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές το πρώτο τρίμηνο του 2012, καταδεικνύοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο τις συνθήκες ασφυξίας που επικρατούν στην αγορά. Τα φέσια λόγω έλλειψης ρευστότητας μεγαλώνουν καθημερινά και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως θα ξεπεραστεί το ρεκόρ του 2011, όταν το συνολικό ποσό ξεπέρασε τα 2 δις ευρώ.

«Έφυγε» ο Μητροπάνος 
Μια γνήσια λαϊκή φωνή, ένας άνθρωπος που δεν πρόδωσε τις αρχές του και δεν εξαργύρωσε την επιτυχία του με κρατικές επιχορηγήσεις, βόλτες στα «σαλόνια» και δημόσιες σχέσεις, «έφυγε», αφήνοντάς μας ακόμα φτωχότερους ηθικά και καλλιτεχνικά. Σε μια περίοδο πολύπλευρης κρίσης, η απώλειά του γίνεται ακόμα πιο σκληρή, θα υπάρχουν όμως πάντα τα τραγούδια του, στα χείλια, τις καρδιές και τις ψυχές εκατομμυρίων συνανθρώπων μας.

Το κύπελλο δεν έγινε… Λούης 
Πάλι καλά που το Ίδρυμα Σ. Νιάρχου πλειοδότησε στη δημοπρασία του Λονδίνου και αγόρασε το κύπελλο που είχε απονεμηθεί στον πρώτο σύγχρονο Μαραθωνιονίκη, τον Σπύρο Λούη το 1896, γιατί αν περιμέναμε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, όπως το υπουργείο Πολιτισμού, να ευαισθητοποιηθούν, το κύπελλο θα γινόταν… Λούης για άλλες πολιτείες. Εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική σιωπή του κατά τα άλλα λαλίστατου υπουργού Πολιτισμού στις εκκλήσεις να χαρακτηριστεί «εθνικό κειμήλιο» το κύπελλο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.