Translate

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ένα αεροπλάνο στο βυθό της Μακρονήσου




Το τετραθέσιο ΠΑΙΠΕΡ με κυβερνήτη και επιβάτη ξεκίνησε από τον Μαραθώνα με προορισμό την Πάρο όπου και έφτασε. Απογειώθηκε στις 17.19 με κατεύθυνση τον αεροδρόμιο του Μαραθώνα. Το αεροσκάφος κατερχόμενο στα 3000 πόδια και σε απόσταση 7 Ναυτικών μιλιών βορειοανατολικά της Μακρονήσου κράτησε ο κινητήρας λόγω πιθανότατα (χωρίς να είναι σίγουρο) έλλειψης καύσιμου. Η ορατότητα ήταν περίπου 10 ν.μ και ο καιρός βόρειος 8 μποφόρ. Ο κυβερνήτης αποφάσισε να το προσθαλασσώσει και κατά την κάθοδο προσέκρουσε σε ένα κύμα και αποκολληθεί η δεξιά πτέρυγα.


Το αεροσκάφος παρέμεινε στην επιφάνεια χωρίς να ανατραπεί έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους επιβαίνοντες να εγκαταλείψουν το α/φ και να κολυμπήσουν προς την πλησιέστερη ακτή. Τα σωστικά μέσα δεν τους εντόπισαν, κυνηγοί και κάτοικοι της Μακρονήσου τους εντόπισαν και την επόμενη ημέρα με ελικόπτερο μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο του Μαραθώνα.
Το α/φ είναι μονοκινητήριο χαμηλοπτέρυγο με ριναίο μεταλλικής επικάλυψης.
Κατασκευάστηκε από την PIPER AIR CRAFT με αριθμό σειράς 28-7990330.
Ο κινητήρας του είναι LYCOMING τύπου 0-330-Α4Μ με αριθμό σειράς L-25/30-36L.


Περισσότερα εδώ: http://www.theabyss.gr/community/index.php?topic=4230.15


και εδώ: http://www.sea-wrecks.gr/Piper.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.