Translate

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Βούλιαξαν το "πλοίο-φάντασμα"


Θυμίζει τις ιστορίες για τον "Ιπτάμενο Ολλανδό" και τους μύθους για τα "πλοία-φαντάσματα", αλλά ο... "Ιπτάμενος Ιάπωνας" είναι μια πραγματική υπόθεση:

Ένα ψαράδικο "πλοίο-φάντασμα" που παρασύρθηκε ακυβέρνητο από τις ακτές της Ιαπωνίας στην Αλάσκα, μετά το καταστροφικό τσουνάμι που σάρωσε την ασιατική χώρα, βυθίστηκε από την ακτοφυλακή, καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν κίνδυνος για τη ναυσιπλοΐα.


Πριν τη βύθισή του, ένα καναδέζικο ψαράδικο προσπάθησε να το ρυμουλκήσει, διεκδικώντας το με βάση το δίκαιο της θάλασσας, αλλά η απόπειρα ήταν ανεπιτυχής.

Το "πλοίο-φάντασμα" είναι η... εμπροσθοφυλακή εκατομμυρίων τόνων συντριμμιών που βρίσκονται καθ' οδόν προς τις δυτικές ακτές της Βόρειας Αμερικής, τα οποία παρασέρνονται από τα θαλάσσια ρεύματα.

Ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης του πλοίου, αν και εντοπίστηκε στο Χοκκάιντο της νησιωτικής χώρας, δε θέλησε να αναλάβει το κόστος επαναπατρισμού του σκάφους του.

Δείτε εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.