Translate

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κρουαζιερόπλοιο αγνόησε ναυαγούς


Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση τριών ναυαγών που αν και εντοπίστηκαν μαζί με το ακυβέρνητο φουσκωτό τους από επιβάτες κρουαζιερόπλοιου, το πλήρωμά του δεν έκανε κάποια ενέργεια να τους διασώσει.

Επιβάτες του Star Princess, οι οποίοι με κιάλια και τηλεσκόπια σάρωναν τον ορίζοντα για να εντοπίσουν σπάνια είδη πουλιών, είδαν μια βάρκα με τρεις επιβαίνοντες να προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή του κρουαζιερόπλοιου. Αν και οι τουρίστες ενημέρωσαν άμεσα το πλήρωμα, το πλοίο όχι μόνο δεν άλλαξε πορεία, αλλά δεν μπήκε καν στο κόπο να ενημερώσει το θάλαμο επιχειρήσεων και έρευνας και διάσωσης, έτσι ώστε να σταλεί κάποιο σωστικό μέσο.

Τελικά, παρασυρμένοι από τα θαλάσσια ρεύματα, οι τρεις ναυαγοί και το φουσκωτό τους εντοπίστηκαν 28 μέρες μετά την εξαφάνισή τους, αλλά το τραγικό είναι ότι μόνο ένας είχε επιζήσει, καθώς οι άλλοι δύο υπέκυψαν στις κακουχίες και τις στερήσεις.

Ο καπετάνιος, όταν ερωτήθηκε, ανέφερε πως θεώρησε ότι οι ναυαγοί απλά χαιρετούσαν το κρουαζιερόπλοιο και δε χρειάζονταν κάποια βοήθεια....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.