Translate

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η Αριζόνα στέλνει τα ιντερνετικά... τρόλλ στη φυλακή


Στη... στενή μέχρι για 25 χρόνια και με το νόμο θα καταλήγουν τα διαδικτυακά τρολλ στην Αριζόνα των ΗΠΑ, οι χρήστες δηλαδή του internet που σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια "έχουν πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του."



Ήδη έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις από εκείνους που θεωρούν ότι πλήττονται τα στοιχειώδη δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά και από άλλους που υποστηρίζουν πως ο τρόπος με τον οποίο γράφτηκε ο νόμος είναι εσκεμμένα ευρείας ερμηνείας, έτσι ώστε να αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για την ενοχοποίηση της αντίθετης άποψης.

Νομικοί κύκλοι πάντως τόνισαν ότι ο νόμος αυτός δε μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο, αν και οι εισηγητές του δήλωσαν ότι πρέπει να μπει κάποιο όριο στον κυβερνοεκφοβισμό (cyberbullying), αλλά και στην τάση κάποιων να δημοσιεύουν σχόλια και απόψεις που δημιουργούν ένταση και μίσος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.