Translate

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Από την απόβαση στη Νορμανδία, τεχνητός ύφαλος


To USS Mohawk, ένα αντιτορπιλλικό που καθελκύστηκε το 1934, είναι διάσημο επειδή ήταν το πλοίο που έστειλε το τελευταίο μετεωρολογικό δελτίο στους Συμμάχους, λίγο πριν ξεκινήσει η απόβαση στη Νορμανδία το 1944.

Σήμερα βρίσκεται αραγμένο και λειτουργεί ως μουσείο, αν και ο χρόνος έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο σκαρί του, με τη σκουριά να τρώει τα σωθικά του και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με βύθιση.

Έτσι οι εντεταλμένοι αποφάσισαν, αφού πρώτα το "καθαρίσουν" από κάθε επιβλαβή για το περιβάλλον ουσία και υλικό, να το βυθίσουν στα ανοιχτά της Φλόριντα των ΗΠΑ, δημιουργώντας έναν ακόμα τεχνητό ύφαλο που θα προσελκύσει αυτοδύτες και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με μελέτη του τοπικού πανεπιστήμιου, οι αυτοδύτες αφήνουν στην τοπική οικονομία κάθε χρόνο 60 περίπου εκατομμύρια δολλάρια, καθώς τα ναυάγια και ιδίως αυτά που έχουν και ιστορική σημασία, αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης.

Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, η βύθιση του Μόχωκ θα γίνει τον Ιούλιο.

Διαβάστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.