Translate

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι άνδρες προτιμούν τις… χαζές



Οι άνδρες προτιμούν τις… χαζές, τουλάχιστον για μια εφήμερη σχέση και τις έξυπνες γυναίκες για… στεφάνι. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας, σύμφωνα με την οποία οι άνδρες ψάχνουν για γυναίκες που φαίνονται πιο «εύκολες», βασιζόμενοι στην εξωτερική τους εμφάνιση, ή τις συνθήκες της γνωριμίας.

Οι επιστήμονες έδειξαν σε εθελοντές φωτογραφίες γυναικών και με βάση τις απαντήσεις τους, έφτιαξαν έναν κατάλογο, ο οποίος δείχνει και τη «διαθεσιμότητά» τους: Στοιχεία όπως το δάγκωμα των χειλιών, το απλανές βλέμμα, τα αποκαλυπτικά ρούχα, η ανόητη συμπεριφορά  και η εμφανώς μεθυσμένη εμφάνιση μεταξύ άλλων, αποτελούν δείγμα ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες είναι πιο «εύκολοι» στόχοι για μια σύντομη ερωτική περιπέτεια.

Αντίθετα, οι ίδιοι άνδρες επέλεγαν εκείνες που φαίνονταν σοβαρές, έξυπνες και δυναμικές στις φωτογραφίες ως υποψήφιες για πιο μόνιμες σχέσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι τα… σκαλιά της εκκλησίας.

Σύμφωνα με την Κάρι Γκετζ, η οποία επιμελήθηκε της έρευνας, η αντίληψη αυτή έχει βαθιές ρίζες στο υποσυνείδητο του κάθε φύλου: Οι μεν άνδρες δε λαμβάνουν υπόψη τους τις επιπτώσεις μιας επιπόλαιας ερωτικής σχέσης, καθώς οι ορμόνες και η φυσική τους προδιάθεση είναι τέτοια, οι γυναίκες όμως από την άλλη πλευρά λαμβάνουν πολύ σοβαρότερα υπόψη τους τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας εφήμερης σχέσης, από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μέχρι τη μόλυνση από κάποιο αφροδίσιο νόσημα.

Οι ίδιοι επιστήμονες πάντως πραγματοποίησαν και ένα δεύτερο πείραμα, ως συνέχεια του πρώτου, με το οποίο είδαν ότι οι άνδρες που ήταν πιθανότερο να εκμεταλλευθούν μια γυναίκα που βρίσκεται σε αδυναμία είναι εκείνοι που έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση, έλλειμμα προσωπικότητας και άλλα μειονεκτήματα στην προσωπικότητά τους.

ΠΗΓΗ: University of Texas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.