Translate

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Βρήκαν "θησαυρό" δύο πολέμων σε μυστικό καταφύγιο


Οχήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κανόνια των αρχών του 20ου αιώνα και τανκς της δεκαετίας του '60 είναι μεταξύ άλλων τα εντυπωσιακά ευρήματα που βρήκαν Γάλλοι εξερευνητές στη Δυτική Γαλλία, σε κάποια ξεχασμένη στοά της γραμμής Μαζινό, ή παλιότερου οχυρωματικού έργου.

Τα άριστα διατηρημένα αντικείμενα φαίνεται ότι βγήκαν κυριολεκτικά από τη μηχανή του χρόνου, καθώς ένα αμερικάνικο φορτηγό του Β' Παγκοσμίου έχει ακόμα φουσκωμένα λάστιχα, ενώ οι ελεγχόμενες συνθήκες στη στοά επέτρεψαν τη διατήρησή τους εδώ και δεκαετίες.

Κανόνια των 77 χιλιοστών του γερμανικού στρατού τις παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου πιστοποιούν ότι σε κάποια φάση οι στοές είχαν πιθανότατα χρησιμοποιηθεί και σε πολεμικες επιχειρήσεις.

Αν και οι άνθρωποι που τα βρήκαν κρατούν την ακεριβή τοποθεσία μυστική, εικάζουν ότι τα αντικείμενα υπήρξαν μέρος συλλογής, η οποία για κάποιο λόγο εγκαταλείφθηκε, πιθανότατα στις αρχές της δεκαετίας του '80. 


Δείτε εδώ: http://pridian.net/blog/archives/154 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.