Translate

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 4-9 Ιουνίου 2012



Θλιβερή παγκόσμια πρωτιά
Η Ελλάδα, τα δύο τελευταία χρόνια, καταγράφει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των δεικτών της εγκληματικότητας παγκοσμίως. Κάθε πέντε μέρες, ένας συνάνθρωπός μας πέφτει νεκρός από χτυπήματα ή σφαίρες κακοποιών. Μέσα σε ένα κλίμα κατάρρευσης των κοινωνικών δομών και αποσύνθεσης του κράτους και των θεσμών, η αδυναμία της αστυνομίας οπλίζει τα χέρια των συμπολιτών μας που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, μετατρέποντας τη χώρα μας σε μια ζούγκλα αυτοδικίας. Δυστυχώς η διολίσθηση στη βία είναι πλέον καθημερινότητα.


Η Ελλάδα στο Euro
Όχι, δεν πρόκειται για επιβεβαίωση ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά για το γεγονός ότι η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε χθες το ταξίδι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο ευχόμαστε να είναι μακρύ, μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Για να θυμηθούμε και πάλι ότι αυτά που μας ενώνουν πρέπει να είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν. 

Φάρμακα γιόκ
Σε Γολγοθά έχει εξελιχθεί το κυνήγι φαρμάκων για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους την κατάρρευση της δημόσιας Υγείας. Την ίδια ώρα οι πολιτικοί που ευθύνονται για την κατάντια αυτή, παίζοντας με τις ζωές και καταρρακώνοντας την αξιοπρέπεια των καρκινοπαθών, βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και σφυρίζουν αδιάφορα. Ποια η χρησιμότητα ενός κράτους που αδυνατεί να προσφέρει έστω τα στοιχειώδη στους πολίτες του;

Χρυσά μεροκάματα
Έως και 30.000 ευρώ το μήνα εισπράττουν ως… πριμ για τις υπηρεσίες τους, πέραν των κανονικών αμοιβών τους, οι ελεγκτές της τρόικας. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Τελικά, αποδεικνύεται ότι εκείνη η… ψυχή που διαλαλούσε ότι «λεφτά υπάρχουν» κάτι ήξερε.

Απόφαση κατά της… απόβασης
Το συμβούλιο των υπουργών των 24 χωρών που συμμετέχουν στη Συνθήκη του Σένγκεν, η οποία επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. αποφάσισε να επαναφέρει τους ελέγχους όταν κρίνεται ότι απειλείται μαζική είσοδος παράνομων μεταναστών από άλλο κράτος μέλος, με πρόσχημα τις ορδές εξαθλιωμένων που κατακλύζουν την Ε.Ε. μέσω Ελλάδας, με τις «ευλογίες» της Τουρκίας. Αν η κατάσταση στη χώρα μας ξεφύγει από κάθε έλεγχο, άραγε οι «λαθρομετανάστες»» θα έχουν και ελληνικά διαβατήρια;

Φορο-σόκ
Φόροι-φωτιά ακόμα και για ανέργους με μηδενικό εισόδημα, από ένα κράτος-ληστή που περνάει θηλιά σε εκατομμύρια φορολογούμενους. Παρά την παράταση που δόθηκε, προφανώς λόγω εκλογών, τα πρώτα… ραβασάκια καταφτάνουν στους άμοιρους πολίτες-ραγιάδες που δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα. Η διαβόητη «φορολογική μεταρρύθμιση», ο εντοπισμός μεγαλοοφειλετών και χρονίως φοροδιαφεύγοντων έχει καταντήσει ένα εξοργιστικά χυδαίο ανέκδοτο.

Ισπανική υποχώρηση
Η χώρα της Ιβηρικής βρίσκεται ένα βήμα πριν την προσφυγή στην… αγκαλιά του ΔΝΤ, με την πιστοληπτική της ικανότητα να καταβαραθρώνεται. Ακόμα και τώρα, οι ιθύνοντες νόες των Βρυξελλών και του Βερολίνου προτιμούν να… στρουθοκαμηλίζουν, προσποιούμενοι ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Χαρακτηριστικό το σκίτσο του Economist, με τον καπετάνιο του ναυαγίου της παγκόσμιας οικονομίας να ρωτάει την κ. Μέρκελ αν μπορούν επιτέλους να… βάλουν μπρος τις μηχανές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.