Translate

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Είναι 80 χρονών και συνεχίζει τις καταδύσεις


Ο Ρόννι Χέρλι γιόρτασε τα ογδοηκοστά του γενέθλια με τον ίδιο τρόπο που το κάνει εδώ και 52 χρόνια, μια κατάδυση αναψυχής με τους φίλους του από τον καταδυτικό σύλλογο του Λίμερικ στην Ιρλανδία.

"Είμαι κάπως... άκαμπτος τελευταία και βαριακούω, αλλά ευτυχώς έχω τους φίλους μου να με βοηθούν τόσο στην επιφάνεια, όσο και κάτω από αυτήν", δήλωσε πανευτυχής στο πάρτι-έκπληξη που διοργάνωσαν οι υπόλοιποι αυτοδύτες προς τιμήν του.

Το αγαπημένο του καταδυτικό σημείο είναι το γερμανικό υποβρύχιο U260 που βρίσκεται σε βάθος 40-45 μέτρων, ενώ πλέον, όπως ο ίδιος ομολογεί καταδύεται όταν οι συνθήκες είναι καλές.




Ποια συμβουλή θα έδινε στους νεότερους αυτοδύτες, δηλαδή σχεδόν... όλους: "Όταν ήμουν νέος, αδιαφορούσα για την ασφάλεια σε σημείο που ακόμα και σήμερα αναρωτιέμαι πως τη... γλύτωσα. Ήθελα να καταδύομαι όλο και πιο βαθιά, αλλά η εμπειρία έδειξε ότι σε βάθη μέχρι 20-25 μέτρα τα χρώματα είναι ακόμα ζωντανά, υπάρχει περισσότερη ζωή και μπορείς να παραμείνεις περισσότερη ώρα στο βυθό".

Διαβάστε εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.