Translate

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 30 Ιουλίου - 4 Αυγούστου 2012



Ολυμπιακό… Λονδίνο
Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της ανθρωπότητας στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, χωρίς όμως να λείπουν τα οργανωτικά προβλήματα. Κυκλοφοριακό, μισοάδειες κερκίδες και ο… κακός τους ο καιρός, μερικά από αυτά, ενώ και η Τελετή Έναρξης δε… συγκίνησε ιδιαίτερα. Στο τέλος που θα έρθει και ο τετραπλάσιος από τον αρχικώς προϋπολογισθέντα λογαριασμός στους Βρετανούς θα κλάψει και η… Βασίλισσα.

Ανθυγιεινές διακοπές… ανασφάλειας
Η ελλιπής αστυνόμευση και η ανεπάρκεια υπηρεσιών Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς προκαλεί έντονο προβληματισμό και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Η εγκληματικότητα στα νησιά χτυπάει «κόκκινο» και η αντιμετώπιση ακόμα και μικροτραυματισμών απαιτεί συχνά τη διακομιδή σε κάποιο αστικό κέντρο. Η εικόνα εγκατάλειψης το καλοκαίρι προοιωνίζεται ακόμα χειρότερες καταστάσεις το χειμώνα, όταν οι μόνιμοι κάτοικοι μείνουν… μόνοι τους.

Εισαγγελικό… μπλοκ στο «κούρεμα»
Αυτεπάγγελτη έφεση άσκησε εισαγγελέας στη Ρόδο κατά απόφασης δικαστηρίου που «κούρεψε» το χρέος ιδιώτη. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το σκεπτικό, το οποίο θέτει το ερώτημα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου περί υπερχρέωσης των νοικοκυριών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για πανελλαδική ισχύ της έφεσης, ανατρέποντας πολλές αποφάσεις που δικαιώνουν πολίτες στις δικαστικές διενέξεις τους με τραπεζικά ιδρύματα.

Ιστορία στα… μέτρα τους
Την απαίτηση να ξαναγραφεί το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού εξέφρασαν οι… μουλάδες της Τουρκίας, διαμέσου των φερέφωνών τους στη Θράκη, καθώς οι αναφορές στην καταστροφή της Σμύρνης και τη σφαγή του άμαχου πληθυσμού θεωρούνται «ενοχοποιητικές». Οι… ευαίσθητοι νεοβεζίριδες ζητούν με θράσος την… «κάθαρση» του σχολικού εγχειριδίου και την υιοθέτηση «ουδέτερων» αναφορών, όπως ο αλήστου μνήμης «συνωστισμός» στην προκυμαία της Σμύρνης.

Δημόσια διαφθορά
Το κράτος καταρρέει αλλά η διαφθορά παραμένει… ακμαιότατη, σύμφωνα με την έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή. Φαινόμενα χρηματισμού, αδιαφάνειας και υπεξαίρεσης αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού, τη στιγμή που ο νέος νόμος 4057/2012, όλως… τυχαίως περιορίζει τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στις πειθαρχικές αποφάσεις των οργάνων ελέγχου του Δημοσίου από το γενικό επιθεωρητή.

Χαράτσι σε δόσεις
Μέσα στις επόμενες ημέρες εκατομμύρια καταναλωτές της ΔΕΗ θα λάβουν το… ραβασάκι του λογαριασμού που θα περιλαμβάνει και το διαβόητο χαράτσι σε… πέντε δόσεις. Αν και το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματική τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, το χρέος θα… μετακομίζει στα κιτάπια της Εφορίας με εκβιαστικά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Αυτός είναι ο περίφημος «οικονομικός σχεδιασμός» των «φωστήρων» που θέλουν σώνει και καλά να χάσουμε το… φως μας.

«Καμπάνες» τρομοκρατίας
Ως πιθανοί στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων εμφανίζονται οι ισραηλινοί τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του «Ε.Τ.». Μετά τη Βουλγαρία, βομβιστές-καμικάζι ίσως βάλουν στο μάτι και την Ελλάδα, καταφέρνοντας βαρύ πλήγμα στον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας. Σε επιφυλακή οι Αρχές, ανησυχία για τη μεταφορά του ακήρυχτου πολέμου της Μέσης Ανατολής στα μέρη μας, όπως είχε γίνει και τη δεκαετία του 1980, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη σφαγή στο πλοίο City of Poros το 1988 που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 9 τουρίστες και τον τραυματισμό άλλων 100.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.