Translate

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Βρήκαν τον πιλότο του "χαμένου" Κίττιχοκ

Ο εντοπισμός ενός καταδιωκτικού της βρετανικής αεροπορίας στην έρημο Σαχάρα στα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης 70 χρόνια μετά την εξαφάνισή του, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως "μηχανή του χρόνου", αποκτά και πάλι μια νέα διάσταση.


Ιταλοί ερευνητές που αναζητούν λείψανα ανδρών που χάθηκαν στις μάχες της Βόρειας Αφρικής ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν οστά σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από το σημείο της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροπλάνου, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να πρόκειται για το σκελετό του άτυχου πιλότου.

Αν και αρχικά είχε θεωρηθεί ότι ο Ντένις Κόππινγκ είχε καταρριφθεί από γερμανικά αεροσκάφη το 1942, η ανακάλυψη του αεροπλάνου του κατέδειξε ότι πιθανότατα έχασε τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση όταν του τελείωσαν τα καύσιμα.

Στη συνέχεια και δεδομένου ότι δε βρέθηκαν λείψανα στο αεροσκάφος, ο Κόππινγκ ξεκίνησε να πάει περπατώντας προς την πλησιέστερη βάση, οι συνθήκες όμως που επικρατούν στην έρημο είχαν ως αποτέλεσμα να μην αντέξει.

Σύντομα θα πραγματυοποιηθεί και ταυτοποίηση μέσω DNA, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας αν τα λείψανα όντως ανήκουν στον πιλότο του αεροπλάνου-χρονοκάψουλα, το οποίο θα μεταφερθεί στη Βρετανία για συντήρηση ώστε να εκτεθεί στο Μουσείο του Χέντον στο Λονδίνο.

Διαβάστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.