Translate

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ρομποτικό... φίδι ψάχνει τον πειρατικό θησαυρό


Σάρκα και οστά στο μύθο του... αμύθητου θησαυρού του διαβόητου πειρατή Ουίλλιαμ Τόμσον, αξίας άνω των 230 εκατομμυρίων ευρώ θέλει να θέσει ένας εξερευνητής με τη βοήθεια ενός ρομποτικού... φιδιού κα ένός τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου. 


Χρυσάφι, πολύτιμοι λίθοι, σεντούκια με νομίσματα και άλλα αντικείμενα αξίας που είχε "συλλέξει" ο πειρατής βρίσκονται στο νησί Κόκος του Ειρηνικού Ωκεανού, 350 περίπου μίλια από τις ακτές της Κόστα Ρίκα από το 1820. Δεδομένου ότι το νησί αυτό θεωρούνταν παράδεισος από τους παράνομους των θαλασσών, επειδή βρισκόταν μακριά από τα... αδιάκριτα βλέμματα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έθαψαν εκεί μέρος της λείας που είχαν μαζέψει. Ο ίδιος ο Τόμσον είχε φυλάξει για τα... γεράματά του μια καραβιά πλούτη, αλλά τελικά πριν προλάβει να πάει να τα πάρει συνελήφθη και κρεμάστηκε, χωρίς να ομολογήσει που ακριβώς είχε κρύψει το θησαυρό του.

Πριν από λίγες μέρες ερευνητική ομάδα πήγε στο νησί και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και ένα μηχανικό... φίδι που έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε οπές βράχων και να εντοπίζει κοιλότητες στο έδαφος. Οι... θησαυροψάχτες είναι σίγουροι ότι σύντομα θα κάνουν βουτιές στο χρυσό του πειρατή, όπως ο... Σκρουτζ μακ Ντάκ.

Προηγούμενες πάντως απόπειρες εντοπισμού των θησαυρών των πειρατών στο νησί αποδείχτηκαν μάταιες και μόνοι κερδισμένοι είναι οι τουριστικοί πράκτορες που αξιοποιούν στο έπακρο την προβολή που κερδίζουν από τους κάθε λογής τυχοδιώκτες. 

Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.