Translate

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τα κρυφά βασανιστήρια των "πολιτισμένων" Βρετανών


Οι Βρετανοί θεωρούν τους εαυτούς τους "πολιτισμένους" αλλά ένα βιβλίο του Ίαν Κομπαίην, του οποίου αποσπάσματα προδημοσιεύονται σε βρετανικές εφημερίδες πριν την επίσημη κυκλοφορία του στις αρχές Νοεμβρίου, ήδη προκαλεί αντιδράσεις.

Το προσωπείο καταρρέει με την αποκάλυψη εγγράφων που αποδεικνύουν ότι οι Βρετανοί χρησιμοποιούν συστηματικά βασανιστήρια ακόμα και σήμερα στο Αφγανιστάν, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, τόσο με θύματα αιχμαλώτους, όσο και αμάχους.

Ο συγγραφέας ανατρέχει στις επιδόσεις των Βρετανών στο "κλουβί του Λονδίνου", όπως ονομαζόταν ο χώρος στον οποίο βασανίζονταν με ανηλεή τρόπο Γερμανοί κυρίως αιχμάλωτοι.

Στους αποικιοκρατικούς πολέμους που ξέσπασαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βρετανοί "διακρίθηκαν" και πάλι σε χώρες όπως η Κένυα, η Κύπρος και η Βόρεια Ιρλανδία, όπου τον "πολιτισμό" των Βρετανών ένιωσαν στο πετσί τους κυρίως άμαχοι.

Διαβάστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.