Translate

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Όταν η κλιματική αλλαγή αποκαλύπτει πεδία μάχης


Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν εργάτες που τοποθετούν μουσαμάδες για να επιβραδύνουν την τήξη των αιώνιων πάγων στις Δολομιτικές Άλπεις, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία, οι οποίες αποτέλεσαν πεδίο σκληρών μαχών κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ Ιταλίας και Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. 


Τα μουμιοποιημένα λείψανα δύο ανδρών μιας πυροβολαρχίας των Αυστροούγγρων, μαζί με προσωπικά αντικείμενα, πυρομαχικά και άλλα είδη αποκαλύφθηκαν σε ύψος 3.200 περίπου μέτρων λόγω της τήξης των πάγων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Καθώς το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτονται επικίνδυνα εκρηκτικά που έχουν μείνει στα βουνά εδώ και 100 σχεδόν χρόνια, οι ειδικοί σημειώνουν ότι δυστυχώς η κατάσταση είναι ήδη δραματική. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο στρατιώτες και από τις δύο πλευρές σκοτώθηκαν στα βουνά κατά τη διάρκεια των μαχών, τις οποίες ο διάσημος συγγραφέας Έρνεστ Χέμινουαιη είχε αποκαλέσει "το πιο κολοσσιαίο, δολοφονικό και κακοδιοικημένο σφαγείο του πολέμου". 

Διαβάστε εδώ:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.