Translate

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ένα δισέλιδο... θάλασσας




Με τις ζέστες να αρχίζουν να σφίγγουν, για μια ακόμα χρονιά ο Αργοσαρωνικός προσκαλεί με τα θέλγητρά του χιλιάδες λουόμενους.

Με μια ποικιλία που καλύπτει όλα τα γούστα, δαντελωτές παραλίες, υπήνεμους ορμίσκους, αμμουδιές και βότσαλα, ένα είναι βέβαιο:

Ακόμα και σε περίοδο κρίσης, η θάλασσα αποτελεί ιδανικό αποκούμπι για όλους.

Όλοι γνωρίζουν τις ομορφιές του Αργοσαρωνικού, λίγοι όμως ξέρουν τι κρύβεται κάτω από την επιφάνειά του: Ναυάγια αλλοτινών εποχών, βουβοί μάρτυρες δραματικών στιγμών της Ιστορίας, πλούσια θαλάσσια ζωή που ξεπερνά κάθε φαντασία, μνημεία της Φύσης που θα έκαναν και τον πιο ευφάνταστο αρχιτέκτονα να… σκίσει τα πτυχία του.

Αρκεί μια μάσκα, ένας αναπνευστήρας και όρεξη για υποβρύχιες εξερευνήσεις και ανακαλύψεις, ακόμα και σε σημεία όπως η αρχαία πολιτεία των Αλιέων στο Πόρτο Χέλι, η οποία εκτείνεται τόσο στην ξηρά, όσο και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθώς κατά την αρχαιότητα το μέρος αυτό βρισκόταν ακόμα πάνω από τα κύματα.

Για όσους θέλουν να κατέβουν μερικά μέτρα πιο βαθιά υπάρχει η δυνατότητα του scuba diving. Η αυτόνομη κατάδυση είναι ένα χόμπι που προσελκύει άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, οι οποίοι μετά από την υποχρεωτική εκπαίδευση μπορούν να πάρουν μια μπουκάλα με αέρα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό για να… κατακτήσουν τους βυθούς.

Σχολές κατάδυσης, πιστοποιημένες από ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς, μπορούν να αναλάβουν να σας μυήσουν στα μυστικά του… βασιλείου του Ποσειδώνα, καθοδηγώντας σας με ασφάλεια στα πρώτα σας υποβρύχια βήματα, έτσι ώστε να αποκτήσετε την απαραίτητη εμπειρία, πριν κατακτήσετε τους βυθούς.

Προσοχή όμως! Η υποβρύχια αλιεία με χρήση αναπνευστικής συσκευής απαγορεύεται ρητά, όπως και η συλλογή οποιουδήποτε αντικειμένου αρχαιολογικής αξίας. Να θυμάστε πάντοτε ότι ο συνειδητοποιημένος αυτοδύτης αφήνει μόνο φυσαλίδες και παίρνει από το βυθό μόνο φωτογραφίες. Καλές βουτιές!


*Δημοσιεύθηκε στο φύλλο Μαΐου της εφημερίδας "ΕΙΚΟΝΕΣ & ΝΕΑ" www.eikoneskainea.gr η οποία διανέμεται δωρεάν σε επιλεγμένα σημεία στην Ερμιονίδα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.