Translate

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

H ιστορία μιας φωτογραφίας - Μάριος Λώλος: "Είδα στα μάτια της τη γενιά που αντιστέκεται"


*Δημοσιεύθηκε στο τεύχος 4 του περιοδικού ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ, στις 10/08/2013

"Στο πρόσωπο της κοπέλας είδα τη νέα γενιά που αντιστέκεται και έχει όνειρα. Είδα την καθαρή ματιά μιας γενιάς που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρώπη. Μιας γενιάς χωρίς μέλλον, αλλά που θέλει να ελπίζει και να μάχεται για τα δικαιώματά της. Το «κλικ» αυτό είναι από τη μαθητική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, στα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εκτός από τα επίπεδα ρεκόρ της νεανικής ανεργίας, έχουμε και το παράδοξο να σπουδάζουν και να βγαίνουν στην κοινωνία χωρίς ελπίδα να βρουν δουλειά, πτυχιούχοι άνεργοι δηλαδή.


Η φωτογραφία αυτή είναι για μένα ένα θετικό μήνυμα: Μέσα στα μάτια της κοπέλας βλέπω φως στο τούνελ, βλέπω την ελπίδα σε αυτούς τους μαύρους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας. Γιατί η αντίσταση δεν είναι μια παθητική στάση, αλλά αντίθετα σημαίνει συμμετοχή, ευαισθησία, αλληλεγγύη, τα «συστατικά» δηλαδή που χρειάζονται σε μια κοινωνία για να διατηρήσει την ανθρωπιά και τη συνοχή της". 

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.