Translate

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Βρήκαν ναυάγιο με θησαυρό σε βάθος μόλις 5 μέτρων


Η καταιγίδα της 30ης Ιουλίου του 1715 χτύπησε με μανία τα 12 πλοία της αρμάδας που επέστρεφε στην Ισπανία, φορτωμένη με χρυσάφι και άλλα πολύτιμα αγαθά που είχαν πλιατσικολογήσει οι κονκισταδόρες με τη βοήθεια των ιεραπόστολων. 

Τα 11 από τα 12 πλοία βούλιαξαν, 1000 περίπου ναύτες πνίγηκαν σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τις ακτές της Φλόριντα. Αμύθητα πλούτη λέγεται ότι βρίσκονται ακόμα στο βυθό της "Χρυσής Ακτής", όπως ονομάζεται από τότε και δεκάδες επίδοξοι εκατομμυριούχοι αναζήτησαν τα τελευταία 300 χρόνια την τύχη τους στο βυθό.

Πριν από λίγες μέρες, μια οικογένεια επαγγελματιών χρυσοθήρων του βυθού ανακάλυψε σε βάθος μόλις 5 μέτρων και σε μικρή απόσταση από την ακτή χρυσά νομίσματα και μια αλυσίδα, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 300.000 δολάρια.

Μια ζωή γεμάτη εξερευνήσεις, συνδυασμένη με μπόλικη δόση τύχης, έχει αποδώσει στην οικογένεια Σμιτ μεγάλα κέρδη, με το μεγαλύτερο από αυτά να είναι, όπως λένε και τα μέλη της "ότι περνάμε πολύ χρόνο μαζί". Και το χρυσάφι όμως είναι ένα αρκούντως ικανό κίνητρο πάντως.

Διαβάστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.