Translate

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα 25 σημεία πού έδωσαν ραντεβού μέσω facebook


Τις 25 πιο δημοφιλείς τοποθεσίες παγκοσμίως, με βάση τη συχνότητα επισκέψεων των πλέον του ενός δισεκατομμυρίου ενεργών χρηστών του,  του… τσεκ ιν όπως ονομάζεται στη γλώσσα της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε στη δημοσιότητα το facebook, στο πλαίσιο της ανασκόπησης των προτιμήσεων τους για το 2013. 

Πλατείες, θεματικά πάρκα για παιδιά και μεγάλους, εκκλησίες και ναοί, τουριστικά θέρετρα και αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο, ενώ δε λείπουν επίσης συναυλιακοί χώροι και πολύβουα σημεία συνάντησης που έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία οι περισσότεροι από τους έχοντες λογαριασμό στο facebook βρέθηκαν στις αντίστοιχες Ντίσνεϊλαντ, τα γνωστά θεματικά πάρκα με τον Μίκυ Μάους και τους υπόλοιπους «ήρωες» του Ντίσνεϊ.

Μια γεωθερμική πηγή στην Ισλανδία, η γαλάζια λίμνη, ήταν το αξιοθέατο με τους περισσότερους επισκέπτες στη νησιωτική χώρα, όπως επίσης και η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, η Ράμπλας της Βαρκελώνης στην Ισπανία, το τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέικ στην Αίγυπτο  και ο χρυσός ναός του Αμριτσάρ στην Ινδία.

Το γήπεδο που αγωνίζεται η εθνική ομάδα της Σουηδίας στη Στοκχόλμη ήταν το σημείο συνάντησης φιλάθλων, όπως και το γήπεδο κρίκετ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αλλά και το κλειστό γήπεδο Ρότζερς στο Βανκούβερ του Καναδά.

Στη Βρετανία ο κορυφαίος προορισμός των μουσικόφιλων ήταν η συναυλιακή αρένα Ο2, η οποία φιλοξένησε καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς της ποπ σκηνής.

Οι μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται ότι είχαν ως επίκεντρο την πλατεία Ταξίμ, καθώς εκατομμύρια Τούρκοι την επέλεξαν ως τον πιο δημοφιλή προορισμό τους.

Αν και η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ανασκόπηση των πιο δημοφιλών τοποθεσιών παγκοσμίως, οι περίπου 3,5 εκατομμύρια χρήστες του facebook στη χώρα μας, αλλά και τα εκατομμύρια των τουριστών που την επισκέφθηκαν φέτος, επέλεξαν κάποια πασίγνωστα σημεία, όπως η Ακρόπολη και ο Λευκός Πύργος, αλλά και νησιωτικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος και η Κρήτη.

ΒΟΧ
Τι είναι το τσεκ ιν του facebook
To facebook check-in είναι μια υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κοινοποιούν το σημείο που βρίσκονται, να εντοπίζουν άλλους διαδικτυακούς «φίλους» τους, να ανεβάζουν πληροφορίες και φωτογραφίες και να γράφουν τις εντυπώσεις τους. Αν και η εφαρμογή αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους χρήστες του facebook, δε λείπουν εκείνοι που θεωρούν ότι παραβιάζεται ένα βασικό συστατικό της προστασίας της ιδιωτικότητας, ενώ αποτελεί και πιθανό κίνδυνο για εγκληματικές πράξεις, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει αν κάποιος χρήστης έχει κάνει τσεκ ιν από κάποιο σημείο, αφήνοντας το σπίτι του αφύλακτο.


Οι 25 πιο δημοφιλείς τοποθεσίες, σύμφωνα με τους χρήστες του facebook 

Αργεντινή: Πουέρτο Μαδέρο, Μπουένος Άιρες
Αυστραλία: Γήπεδο κρίκετ Μελβούρνης
Βραζιλία: Πάρκο Ιμπιραπουέρα, Σάο Πάουλο
Καναδάς: Κλειστό γήπεδο Ρότζερς, Βανκούβερ
Αίγυπτος: Σαρμ-ελ-Σέικ 
Γαλλία: Ντίσνεϊλαντ, Παρίσι 
Γερμανία: Ρέπερμπαν, Αμβούργο
Χονγκ Κονγκ: Ντίσνεϊλαντ 
Ισλανδία: Γαλάζια Λίμνη 
Ινδία: Χρυσός Ναός, Αμριτσάρ
Ιταλία: Πλατεία Αγίου Μάρκου, Βενετία 
Ιαπωνία: Ντίσνεϊλαντ, Τόκυο 
Μεξικό: Εθνικό Ωδείο 
Νιγηρία: Εμπορικό Κέντρο Ικέτζα
Πολωνία: Τέματ Ρζέκα, Βαρσοβία 
Ρωσία: Πάρκο Γκόρκι

Σιγκαπούρη: Παραθαλάσσιο μέτωπο 
Νότια Αφρική: Παραθαλάσσιο Μέτωπο Βικτώρια & Άλφρεντ
Νότια Κορέα: Εμπορικός δρόμος Μιουνγκντόνγκ, Σεούλ 
Ισπανία: Λας Ράμπλας, Βαρκελώνη
Σουηδία: Γήπεδο των Φίλων, Στοκχόλμη 
Ταϊβάν: Αγορά λουλουδιών 
Τουρκία: Πλατεία Ταξίμ, Κωνσταντινούπολη 
Βρετανία: Συναυλιακός χώρος Ο2, Λονδίνο 

ΗΠΑ: Ντίσνεϊλαντ, Καλιφόρνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.