Translate

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Καναδός δύτης κατέθεσε μήνυση κατά της PADI για το θάνατο της γυναίκας του



Καναδός αυτοδύτης κατέθεσε μήνυση κατά του καταδυτικού οργανισμού εκπαίδευσης και πιστοποίησης αυτόνομης κατάδυσης PADI επειδή "δεν εκπαιδεύει επαρκώς τους μαθητευόμενους αυτοδύτες για την περίπτωση δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα".

Η γυναίκα του Καναδού έχασε τις αισθήσεις της και πνίγηκε σε καταδυτική εκδρομή στο Μεξικό, λόγω εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα από τη μπουκάλα της. Το δηλητηριώδες αέριο είναι άχρωμο και άοσμο και ως εκ τούτου δε γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Ο Καναδός υποστηρίζει ότι αν και στα εκπαιδευτικά συγγράμματα της PADI αναφέρεται ότι το μονοξείδιο του άνθρακα είναι δηλητηριώδες και καλό θα είναι να γεμίζονται οι μπουκάλες από αναγνωρισμένα καταδυτικά κέντρα ή από αεροσυμπιεστές που συντηρούνται σωστά από επαγγελματίες, δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που να βοηθούν τους εκπαιδευόμενους δύτες.

Δεδομένου ότι η μήνυση κατατέθηκε στις ΗΠΑ, η εκδίκαση και η ετυμηγορία αναμένονται με ενδιαφέρον.

Ο Καναδός δήλωσε σε ΜΜΕ της χώρας του ότι τον εξόργισε η αδιαφορία της PADI όταν απεύθυνε ερώτημα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν αποζητά χρηματική αποζημίωση, αλλά αναθεώρηση των εκπαιδευτικών συγγραμμάτων της PADI, η οποία είναι η μεγαλύτερη "βιομηχανία" εκπαίδευσης αυτοδυτών παγκοσμίως.

Η PADI έχει αρνηθεί να σχολιάσει την υπόθεση.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.