Translate

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μια τσάντα με ελληνική υπογραφή αλλάζει τον κόσμο





Η ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό της Νατάσας Αθανασιάδου μετατράπηκε σε μια επιτυχημένη επιχειρηματική πρωτοβουλία, με παγκόσμια απήχηση. «Η ιδέα του να κάνω κάτι που να έχει πραγματική σημασία και υπόσταση αλλά και να μπορεί να αλλάξει έστω και λίγο το κόσμο με στόχο το καλό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον ξεκίνησε από τα ταξίδια μου» λέει στον «ΕΤ» η νεαρή Ελληνίδα που πλέον μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο Λονδίνο, όπου σπούδασε και την Αθήνα.



Τα βασικά αγαθά, όπως η πρόσβαση σε τροφή, πόσιμο νερό, στέγη και υγειονομική περίθαλψη μπορεί να θεωρούνται δεδομένα για τον αναπτυγμένο κόσμο, ακόμα και αν η οικονομική κρίση έχει πλέον επηρεάσει την καθημερινότητά μας, δεν ισχύει όμως το ίδιο για δισεκατομμύρια ανθρώπους που στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη.



Αυτή η διαπίστωση ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της τσάντας για τη γενναιόδωρη γενιά, μετά και από ένα ταξίδι της κ. Αθανασιάδου στην Ινδία, το οποίο την έκανε να αναρωτηθεί το πως είναι δυνατόν στις μέρες μας, όταν πλέον οι αποστάσεις μετριούνται με μερικές ώρες σε ένα αεροπλάνο, να χάνουν την ζωή τους παιδιά από την απουσία βασικών αγαθών.



«Αυτό το ταξίδι ήταν διαφορετικό γιατί έτυχε μέσα σε 48 ώρες να βρεθώ από το Μουμπάι στην Ινδία σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου σε μια εποχή ξεφαντώματος αγορών λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπου όλοι κρατούσαν στα χέρια τους αμέτρητες χαρτοσακούλες καταστημάτων. 

Αυτή η γρήγορη αλλαγή των εικόνων με έκανε να αισθανθώ έντονα τη «δύναμη» που έχουμε ως καταναλωτές και την ίδια στιγμή τόλμησα να φανταστώ πώς θα ήταν ο κόσμος εάν τη χρησιμοποιούσαμε γενναιόδωρα, μόνο για να κάνουμε καλό», εξηγεί την ιδέα της, συμπληρώνοντας: 

«Ήθελα και φανταζόμουν να έχει απήχηση και ανταπόκριση το εγχείρημα μου. Γιατί πάνω από όλα η γενναιοδωρία προς τον συνάνθρωπο είναι προτεραιότητα για όλους μας. Η  αποδοχή από τους καταναλωτές είναι εντυπωσιακή καθώς ενδιαφέρονται όχι μόνο για τις τσάντες μας αλλά και για όλη τη φιλοσοφία μας, αφού άμεσος σκοπός είναι να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους έχουν ανάγκη για βασικά αγαθά».



ΒΟΧ – Οι ευκαιρίες κρύβονται στις φρέσκιες ιδέες

«Όλα είναι μια απόφαση, τα υπόλοιπα είναι απλά σκληρή δουλειά»

«Μπορεί η χώρα μας να περνάει μια πολύ δύσκολή περίοδο, καθώς εξαιτίας της οικονομικής  κρίσης έχουν αμφισβητηθεί πολλά πράγματα που μέχρι πρότινος τα θεωρούσαμε δεδομένα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για φρέσκιες ιδέες και στροφή σε επιχειρήσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, πρέπει να ωριμάσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι και να αποφασίσουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, γιατί όπως έλεγε και η μητέρα μου «όλα είναι μια απόφαση, τα υπόλοιπα είναι απλά σκληρή δουλειά». 

Σε έναν άνεργο συνομήλικο μου θα του έλεγα ότι με περισσότερη σκληρή δουλειά, θετική και αισιόδοξη σκέψη, αγάπη, επιμονή, υπομονή, ειλικρίνεια, θέληση και δικαιοσύνη, όχι μόνο θα επιβιώσουμε αλλά θα βγούμε και κερδισμένοι από την κρίση. Πιστεύω πολύ στους νέους ανθρώπους γιατί έχουν όρεξη και όραμα. Στις συναναστροφές μου τα τελευταία χρόνια βλέπω όλο και  περισσότερους νέους να θέλουν να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο κρατώντας τα καλά παραδείγματα και αφήνοντας πίσω τα υπόλοιπα».



ΒΟΧ – Η τσάντα της γενναιόδωρης γενιάς

Η τσάντα κατασκευάζεται από υλικό που προέρχεται από την ανακύκλωση 25 πλαστικών μπουκαλιών νερού και είναι φυσικά κατάλληλη για πολλές χρήσεις, ενώ υπάρχει σε διαφορετικά χρώματα που αντιπροσωπεύουν τα βασικά βιοτικά αγαθά. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις διατίθεται για την παροχή αυτών των αγαθών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, σε συνεργασία με οργανισμούς που δραστηριοποιούνται για τον ίδιο σκοπό.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: www.generationgenerous.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.