Translate

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η σπέκουλα κόστισε 3,76 εκατ. ευρώ στη Greenpeace


Η γνωστή οργάνωση Greenpeace είδε τα ταμεία της να γίνονται φτωχότερα κατά 3,76 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, καθώς υπάλληλός της, "έπαιξε" και έχασε μεγάλα ποσά σπεκουλάροντας στις διεθνείς συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Greenpeace "ο υπάλληλος δε λειτούργησε για προσωπικό όφελος, αλλά δεν είχε πάρει την απαραίτητη εξουσιοδότηση από τη διοίκηση" ενώ παράλληλα "ζητά συγγνώμη από τους υποστηρικτές της και διαβεβαιώνει ότι θα λάβει όλα τα παραίτητα μέτρα για να αποφύγει παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον".

Η Greenpeace θα εγγράψει συνολικές ζημίες ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για το 2013 ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 375 περίπου εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι χρηματιστηριακές πρακτικές της Greenpeace και το φιάσκο με τη σπέκουλα των ισοτιμιών είναι πιθανό να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη γνωστή ακτιβιστική οργάνωση, δεδομένου ότι το συντριπτικό ποσοστό των δωρεών προς αυτή προέρχεται από ιδιώτες που δινουν 100-150 ευρώ περίπου κατά μέσο όρο και πλέον η εμπιστοσύνη τους προς τη Greenpeace έχει κλονιστεί.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.