Translate

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

"Φωτιά" το 3D κινητό της Amazon




Ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, του οποίου η οθόνη δίνει την αίσθηση τρισδιάστατης απεικόνισης και επιτρέπει στο χρήστη του να αλλάζει τη γωνία θέασης των αντικειμένων, είναι το «όπλο» της Amazon στον αδυσώπητο «πόλεμο» που μαίνεται μεταξύ των κολοσσών της Τεχνολογίας, κυρίως της Apple και των κινητών που χρησιμοποιούν το λογισμικό android της google, για τη μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών ειδών.

Στην επίσημη παρουσίαση του κινητού με το όνομα «fire» δηλαδή «φωτιά», ο επικεφαλής της Amazon Τζεφ Μπέζος εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αφαιρέσουμε το στέμμα από την Apple», της άλλοτε εμβληματικής εταιρείας στο χώρο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών συσκευών που πλέον ακολουθεί από μακριά την επιτυχία της Google και του λογισμικού της για κινητά τηλέφωνα Android που βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως από πλευράς πωλήσεων.

Πως λειτουργεί
Το τηλέφωνο διαθέτει τέσσερις κάμερες περιμετρικά της οθόνης των 4,7 ιντσών και δύο στο οπίσθιο μέρος οι οποίες καταγράφουν τις κινήσεις των ματιών και του προσώπου του χρήστη, ακόμα και σε συνθήκες έλλειψης φωτός και προσαρμόζουν άμεσα τις εικόνες που προβάλλονται σε αυτήν, έτσι ώστε να αποδίδεται η τρισδιάστατη αίσθηση ότι «πλέουν» στην οθόνη και έχουν βάθος, χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών. «Αλλάζοντας την προοπτική, βελτιώνουμε την οπτική εμπειρία του χρήστη και για πρώτη φορά η τρισδιάστατη εικόνα εμφανίζεται μπροστά μας, ακόμα και αν απλά γυρίζουμε το κινητό προς το πλάι», εξήγησε ο Μπέζος.

Μια άλλη καινοτομία της «φωτιάς» είναι το κουμπί «firefly» ή «πυγολαμπίδα», το οποίο μέσω καμερών και ειδικού λογισμικού αναγνωρίζει, σύμφωνα με την Amazon, «100 εκατομμύρια πράγματα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο», από τραγούδια, χάρτες και ταινίες, μέχρι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικούς αριθμούς, προϊόντα και υπηρεσίες, επιτρέποντας στο χρήστη του είτε να τα αγοράζει από το διαδικτυακό κατάστημα της Amazon, είτε να τα αποθηκεύει για μελλοντική χρήση.

Το fire θα διατίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ με διετές συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας έναντι 150 περίπου ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα iPhone 5S ή ένα Samsung Galaxy S5, τα οποία θεωρούνται και οι βασικοί του ανταγωνιστές, ενώ η ημερομηνία έλευσής του στις ευρωπαϊκές αγορές δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή.

Αναλυτές της αγοράς εμφανίζονται πάντως επιφυλακτικοί για το κατά πόσο το «τρισδιάστατο» τηλέφωνο της Amazon θα αποτελέσει πράγματι εμπορική επιτυχία και θα ανοίξει το δρόμο για την πρωτοκαθεδρία της εταιρείας. «Τόσο η LG όσο και η HTC είχαν παρουσιάσει ήδη από το 2011 μοντέλα κινητών που έδιναν την αίσθηση της τρίτης διάστασης μέσω ειδικών φίλτρων στις οθόνες τους, αλλά δεν κέρδισαν τότε το καταναλωτικό κοινό», σχολίασε σχετικά ο Ρίτσαρντ Τέιλορ στο BBC, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κάθε τι καινούριο στο χώρο της Τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας «καταναλωτικής επανάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.