Translate

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

American Sniper: Αρχίζει η δίκη του δολοφόνου του Κρις Κάιλ, του σκοπευτή που ενέπνευσε την ταινία του Κλιντ Ίστγουντ

Ήταν ο... ρέκορντμαν ελεύθερος σκοπευτής του στρατού των ΗΠΑ με 255 νεκρούς εχθρούς. Έμελλε να βρει και ο ίδιος τραγικό θάνατο μετά την επιστροφή του από τα πεδία της μάχης, όταν ψυχολογικά διαταραγμένος βετεράνος τον σκότωσε σε πεδίο βολής των ΗΠΑ.

Ο Μπράντλαιη Κούπερ, υποψήφιος για Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου, υποδύεται τον Κρις Κάιλ στην ταινία American Sniper

Πρόκειται για τον Κρις Κάιλ, η αυτοβιογραφία του οποίου έγινε μπεστ σέλλερ και ενέπνευσε την ταινία του Κλιντ Ίστγουντ American Sniper, με τον πρωταγωνιστή της Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος υποδύεται τον ελεύθερο σκοπευτή και είναι υποψήφιος για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Την Τετάρτη ξεκινάει η πολυαναμενόμενη δίκη του 27χρονου σήμερα Έντι Ρέι Ράουθ, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 38χρονο Κάιλ και ένα φίλο του, στο σκοπευτήριο που είχαν βρεθεί οι τρεις τους.

Ο... αληθινός Κρις Κάιλ

Οι δικηγόροι του Ράουθ ισχυρίζονται ότι ο πελάτης τους υποφέρει από μετατραυματικό στρες από αυτά που βίωσε στα πεδία των μαχών, ενώ ο ίδιος στην πρώτη του κατάθεση μετά τη σύλληψή του είχε δηλώσει ότι "παλεύει με τις δυνάμεις του αγνώστου που τρώνε την ψυχή του".

Κύρια υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του παραμένει ότι ο Ράουθ δεν έχει σώας τας φρένας και όπως ο ίδιος δήλωσε "πήρα την ψυχή του Κάιλ, πριν εκείνος πάρει τη δική μου".

Ερωτήματα όμως εγείρονται και για τη διενέργεια μιας δίκαιης δίκης, αναφέρουν οι Νιού Γιόρκ Τάιμς, καθώς η ευρεία δημοσιότητα που έχει λάβει η ταινία American Sniper ενδέχεται να επηρεάσει τους ενόρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.