Translate

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Μοναδικές φωτογραφίες και βίντεο από το υποβρύχιο... αεροπλανοφόρο


Μοναδικές εικόνες από το υποβρύχιο... αεροπλανοφόρο των Ιαπώνων, το Ι-400, το οποίο είχε τη δυνατότητα μεταφοράς σε υδατοστεγές κουβούκλιο μπροστά από τη γέφυρα τριών υδροπλάνων, ήρθαν στη δημοσιότητα.


Είναι η πρώτη φορά που κάμερες κατέγραψαν το χάνγκαρ του μήκους 123 μέτρων θηριώδους υποβρυχίου, το οποίο βυθίστηκε από τους Αμερικανούς μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και αφού είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες έρευνες του μεγαλύτερου υποβρυχίου που είχε κατασκευαστεί μέχρι τότε.


Λίγο μετά τη λήξη του πολέμου, οι Σοβιετικοί ζήτησαν πρόσβαση στα τρία ιαπωνικά υποβρύχια της κλάσης, τα οποία είχαν αιχμαλωτιστεί από τους Αμερικανούς, αλλά προκειμένου να μην τα παραδώσουν στους Σοβιετικούς, προτίμησαν να τα βυθίσουν στα ανοιχτά της νήσου Οάχου στη Χαβάη.


Το 1946 το Ι-400 βυθίστηκε σε βάθος 701 μέτρων και μόλις πριν από λίγες ημέρες απαθανατίστηκε για πρώτη φορά το υπόστεγο των υδροπλάνων.



Διαβάστε περισσότερα εδώ 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.