Translate

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η ξηρασία αποκάλυψε καταρριφθέν αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου και το πλήρωμά του


Μια σημαντική ανακάλυψη προέκυψε λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας στην Πολωνία, χάρη στην οποία αποκαλύφθηκαν τα συντρίμμια διθέσιου σοβιετικού αεροσκάφους σε βαλτώδη περιοχή του ποταμού Βιστούλα.


Ερευνητές εντόπισαν ό,τι έχει απομείνει από το καταρριφθέν αεροσκάφος, με τα λείψανα του διμελούς πληρώματός του και προσωπικά τους αντικείμενα να περιλαμβάνονται στα ευρήματα. 

Αν και δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ο τύπος του αεροσκάφους, εικάζεται ότι καταρρίφθηκε στις αρχές του 1945 και κατέπεσε στο βάλτο, όπου και βρέθηκε πρόσφατα.

Οι ερευνητές πλέον αναζητούν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του αεροσκάφους και ενδεχομένως ακόμα και στην εξακρίβωση της ταυτότητας των δύο αεροπόρων που χάθηκαν μαζί του.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που εντοπίζεται αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε βάλτο.

Διαβάστε εδώ για τη τελευταία πτήση του Μπόρις Λαζάρεφ, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε μουμιοποιημένο σε άριστη κατάσταση 70 και πλέον χρόνια μετά την κατάρριψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.