Translate

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ζωντανά στις οθόνες το U-853, το υποβρύχιο που βυθίστηκε την τελευταία μέρα του Πολέμου


Το U-853 ήταν το τελευταίο υποβρύχιο που βυθίστηκε αύτανδρο σε πολεμική επιχείρηση, μια μόλις μέρα πριν η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογήσει άνευ όρων στις 7 Μαϊου του 1945, σηματοδοτώντας τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.


Στις 6 Μαϊου το U-853 τορπίλισε και βύθισε το Black Point, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, το τελευταίο εμπορικό πλοίο που χάθηκε πριν την επίσημη λήξη των εχθροπραξιών, αλλά σύντομα σκάφη επιφανείας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ εντόπισαν και καταβύθισαν το υποβρύχιο με βόμβες βυθού.



Ελάχιστα προσωπικά αντικείμενα του πληρώματος που βρέθηκαν στην επιφάνεια μετά τη βύθισή του απέμειναν να θυμίζουν το υποβρύχιο, ενώ πλέον το κουφάρι του αποτελεί δημοφιλή καταδυτικό προορισμό, παρά το ότι είναι υγρός τάφος του πληρώματός του, από το οποίο δε γλύτωσε κανείς.


Από σήμερα και μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, όλοι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να δουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας από το ναυάγιο, μέσω του υπολογιστή τους, στο πλαίσιο της απεικόνισης των δύο τελευταίων θυμάτων του πολέμου στον Ατλαντικό, του υποβρυχίου και του Black Point, πατώντας εδώ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.