Translate

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Βρήκαν θησαυρό 100 ετών στην Ανταρκτική


Η περίοδος της εξερεύνησης της Ανταρκτικής, από το 1895 μέχρι το 1917, σημαδεύτηκε από ιστορικές επιτυχίες, αλλά και μεγάλες τραγωδίες. Εξερευνητές όπως ο Ερνέστος Σάκελτον, ο Ροβέρτος Φάλκον Σκοττ, ακόμα και ο Εδμούνδος Χίλλαρυ τη δεκαετία του '50 έγραψαν με τις αποστολές τους τις δικές τους σελίδες στην ανακάλυψη των μυστικών του Νότιου Πόλου.




Κάθε αποστολή ερευνητών κατασκεύαζε τα δικά της καταλύματα στην περιοχή, προκειμένου να προφυλαχθεί από τα στοιχεία της Φύσης και να αποθηκεύσει τις προμήθειές της.


Σήμερα, όλα αυτά τα ενθυμήματα μιας αλλοτινής εποχής συντηρούνται διεξοδικά από εντεταλμένα όργανα, όπως το Antarctic Heritage Trust.


Οι συντηρητές, ανάμεσα στα εκατοντάδες αντικείμενα που έχουν διατηρηθεί στους αιώνιους πάγους, βρήκαν και μια σειρά αρνητικών, τα οποία μετά από την απαραίτητη συντήρηση, εκτυπώθηκαν και ψηφιοποιήθηκαν, φέρνοντας για πρώτη φορά από τη στιγμή που τραβήχτηκαν, τις εικόνες από την αποστολή του Ερνέστου Σάκελτον (1914-1917), η οποία εγκλωβίστηκε για μεγάλο διάστημα στο κατάλυμα προηγούμενης αποστολής, όταν χάθηκε το πλοίο τους.


Αν και ο φωτογράφος παραμένει άγνωστος, πιθανολογείται πως είναι ο Αρνόλδος Σπένσερ-Ζμιθ, ο επίσημος φωτογράφος της αποστολής και ο μόνος που είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό. 


Διαβάστε εδώ

Διαβάστε και παραπέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.