Translate

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"Μέσα από το σκοπευτικό μου": Η πρώτη έκδοση (1949) του βιβλίου του Ηλία Καρταλαμάκη

Το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης (1949) του βιβλίου του Ηλία Καρταλαμάκη

"Το βιβλίο αυτό", γράφει ο επισμηναγός Ηλίας Καρταλαμάκης στο εισαγωγικό σημείωμα "Για τους συναδέλφους μου" του έργου του "Μέσα από το σκοπευτικό μου", το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα το 1949 "δεν αποτελεί μια αυστηρά ιστορική μελέτη, ούτε στεγνή εξιστόρηση των πολεμικών γεγονότων της Αεροπορίας μας. Περιέχει όμως τις πιο εκλεκτές πολεμικές αποστολές από κάθε είδος που τα καταδιωκτικά μας εξετέλεσαν".
 

"Σελίδες από τη ζωή και τη δράσι των ελληνικών καταδιωκτικών στην ξενητιά..."

"Προσπάθησα να δώσω μια καλή εικόνα της σκληρής ζωής, των δοκιμασιών και της δράσεως μιας τετραετίας άγνωστης στον πολύ κόσμο" συνεχίζει ο αεροπόρος-συγγραφέας.


Το οπισθόφυλλο της πρώτης έκδοσης

"Ο τίτλος του βιβλίου δικαιολογεί τυχόν παραλείψεις γεγονότων εξ ίσου σοβαρών ή και πιο σπουδαίων από όσα εκθέτω, χωρίς όμως να αδυνατίζουν το περιεχόμενο, γιατί ο κύριος σκοπός του είναι να δείξη τις συνθήκες πούζησαν οι ξενιτεμένοι αεροπόροι για να συνεχίσουν τον αγώνα στη Μ. Ανατολή και Ιταλία"
 
Φωτογραφία του συγγραφέα (Ιούλιος 1942)


"Το τελευταίο θέλω να πιστεύω ότι το πέτυχα. Θα είμαι εξαιρετικά ευτυχής να μάθω την κρίσι σας, τόσο τη δική σας, όσο και των λοιπών αναγνωστών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.